425 keer bekeken

KORPSBEHEERDERS BEZORGD OVER INZET POLITIE

 • zondag 19 september 2021 @ 00:39
  #3

  Goedemorgen, BESTRIJDING DRUGSCRIMINALITEIT: BURGEMEESTERS VINDEN LEGALISEER SOFTDRUGS?! Ze geven dus in feite aan, 'we kunnen het niet meer aan' vergeefse strijd en de criminaliteit heeft gewonnen'?!  

  "Het is niet vijf over twaalf, maar zes over twaalf. Ik durf stellig te beweren dat er meer mensen kapotgaan aan het beleid dat ons land heeft, dan aan softdrugs zelf", zegt burgemeester Han van Midden van de gemeente Roosendaal tegen Omroep Brabant. Hij is een van de initiatiefnemers van het manifest.

  Zie o.a.ook de club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ nog verder. En voor meer misdaadberichten de club http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VRIJDAG, 22:13

  Burgemeesters: softdrugs legaliseren tegen ondermijnende criminaliteit

  NOVUM REGIOFOTO

  De overheid moet veel meer doen tegen ondermijnende criminaliteit, vinden bijna veertig burgemeesters die daarover een manifest hebben ondertekend. De burgemeesters willen dat het onderwerp prominent op de politieke agenda van het nieuwe kabinet komt te staan.

  In het manifest staan vier kernpunten (.pdf), waarmee de burgemeesters denken dat er iets kan veranderen. Zo pleiten ze voor de legalisering van softdrugs en voor meer geld voor de politie.

  "Het is niet vijf over twaalf, maar zes over twaalf. Ik durf stellig te beweren dat er meer mensen kapotgaan aan het beleid dat ons land heeft, dan aan softdrugs zelf", zegt burgemeester Han van Midden van de gemeente Roosendaal tegen Omroep Brabant. Hij is een van de initiatiefnemers van het manifest.

  Auto's scheuren door de wijk

  Vrijwel dagelijks is Van Midden getuige hoe jongeren in zijn stad afglijden naar de onderwereld. Het veiligheidsgevoel van veel inwoners brokkelt volgens hem af door auto's die door de wijk scheuren of jeugd die zich nergens wat van aantrekt, geen normen kent en intimideert.

  Ook andere burgemeesters in Brabant hebben het document ondertekend. Verder komen de handtekeningen van burgemeesters uit Gelderland, Overijssel, Noord-Holland, Friesland en Groningen. Onder anderen de burgemeesters van Breda, Tilburg, Groningen en Zwolle onderschrijven het pleidooi.

  We staan wel toe dat wiet gekocht wordt bij een coffeeshop, maar de toelevering van de keten niet. Hoe idioot is dat?

  Burgemeester Han van Midden

  De burgemeesters stellen dat het verbod op softdrugs de handel erin aantrekkelijk maakt voor de georganiseerde misdaad. Dat verdwijnt zodra cannabis legaal is, denken ze. "Door het verdienmodel bij de criminelen weg te nemen, kunnen kwetsbare inwoners worden beschermd", staat in het manifest.

  Van Midden wijst op de inconsequenties van het gedoogbeleid. "We staan wel toe dat wiet gekocht wordt bij een coffeeshop, maar de toelevering van de keten niet. Hoe idioot is dat?"

  Niet kiezen tussen een zedenzaak of overval

  Ook moet er meer geld naar politie, vinden de ondertekenaars. "Onze eerste linie buiten op straat mag niet moeten kiezen tussen een zedenzaak of een overval." Daarnaast moeten er meer rechters worden aangenomen, "want zaken blijven nu vaak te lang liggen".

  Ze vinden dat het criminelen nu te makkelijk wordt gemaakt, onder meer omdat straffen laag zouden zijn. Ze denken dat jeugdwerkers en docenten kunnen voorkomen dat jongeren op het verkeerde pad terechtkomen. Daarvoor is wel meer geld nodig.

  Tot slot moeten inwoners meer betrokken worden bij de bestrijding van criminaliteit. Zij zouden, als oren en ogen in de wijk, de telefoon moeten pakken en Meld Misdaad Anoniem bellen. Of de wijkagent aanspreken als ze denken dat er iets niet in de haak is.

  Van Midden: "We willen toch niet dat Nederland uitholt tot een drugsland? We leven in een van de allermooiste landen op aarde. Laten we dat behouden. Dat kan alleen als we er nu voor zorgen, anders is het te laat."

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Brabant.

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 29 november 2019 @ 00:16
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, BURGEMEESTERS IN UTRECHT WILLEN MILITAIREN INZETTEN BIJ POLITIETAKEN. Dit om in de genoemde gemeenten het ernstige tekort aan politie op te vangen. In aansluiting nog overigens het bericht dat ook Amsterdam en Utrecht stad o.a. in de avond en nachtelijke uren aantal politiebureau's willen sluiten.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:03

  Burgemeesters willen militairen inzetten voor politietaken,

  Agenten in Rotterdam ANP

  De burgemeesters van de gemeenten Veenendaal, De Bilt en Utrechtse Heuvelrug willen dat Defensie politietaken op zich gaat nemen vanwege het tekort aan agenten. De militairen zouden moeten helpen bij bewaking en beveiliging, waar nu agenten voor worden ingezet.

  De burgemeesters gaan morgen een motie indienen op de ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, bevestigen ze berichtgeving van RTV Utrecht. De VNG heeft positief op het plan gereageerd. De burgemeesters verwachten dat ze brede steun krijgen.

  De burgemeesters zijn bang dat agenten overbelast raken. In hun gemeenten is steeds minder blauw op straat en ook zijn politiebureaus vaker 's avonds en 's nachts dicht. Gisteren maaktook Amsterdam bekend dat bureaus minder open zullen zijn als gevolg van het agententekort.

  Geen pleisters meer plakken

  De politie in de Utrechtse gemeenten kampt met een structureel tekort aan agenten, onder meer door de inzet bij landelijke beveiligings- en bewakingstaken. Die taken zijn erbij gekomen na de moord op advocaat Derk Wiersum.

  "We snappen wel dat bepaalde keuzes gemaakt worden en daar staan we ook achter", zegt burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug tegen RTV Utrecht. "We vinden het niet leuk, maar het is niet anders. Er worden nu pleisters geplakt om op korte termijn steeds met een oplossing te komen en het wordt tijd dat er structureel iets gebeurt."

  Defensie: geen geld en capaciteit

  De kans dat Defensie geld gaat vrijmaken om de taken van agenten over te nemen is klein. Een woordvoerder van minister Bijleveld laat aan de NOS weten dat Defensie geen geld en capaciteit heeft om aan het verzoek te voldoen.

  In de brief van de drie burgemeesters staat verder dat ze extra geld willen om de politiekorpsen sneller op sterkte te brengen.

  Burgemeester Potters van De Bilt stelt dat er tot 2025 in zijn regio onderbezetting is. "We willen dat de minister nú geld vrijmaakt om een tekort daarna tegen te gaan. Er wordt nu eenmalig geld in het probleem gepompt, maar dat moet structureel."

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 31 oktober 2019 @ 00:19
  #1

  Goedemorgen, BURGEMEESTERS TREKKEN AAN DE POLITIEKE HAAGSE BEL over de werkdruk en inzet bij meer taken van de politie. Regio's in het land moeten b.v. bijstand verlenen aan grote steden, waardoor in de regio's onaanvaardbare druk komt te staan.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 08:19

  Burgemeesters: onacceptabele druk door extra politietaken.

  ANP

  Als de politie er nieuwe taken bij krijgt, komt veel opsporingswerk in gevaar. Burgemeesters hebben een brief naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin staat dat onder meer de bestrijding van mensenhandel onder druk komt te staan.

  Het kabinet maakte na de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum bekend dat de georganiseerde criminaliteit harder moet worden aangepakt. Er wordt een grote groep agenten ingezet voor de beveiliging van onder anderen advocaten, rechters en officieren van justitie.

  Volgens burgemeester Bruls van Nijmegen gaan 150 agenten van de politie Oost-Nederland hun collega's in Amsterdam bijstaan in de aanpak van drugscriminaliteit. Het is volgens Bruls onacceptabel dat de politie in het oosten van het land mensen verliest, omdat er nu al sprake is van onderbezetting en politiebureaus dreigen te sluiten. Hij zegt iDe Gelderlander dat maar eens moet worden overwogen om geen agenten meer in te zetten bij bijvoorbeeld voetbalwedstrijden.

  Water tot aan de lippen

  Ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is kwaad. "Wij vinden dit niet uit te leggen aan onze inwoners. Wij vragen u te waken voor een verdere toename van prioriteiten die extra politiecapaciteit vragen. Ook vragen wij u met klem om snel met structurele maatregelen te komen om de politiesterkte te laten stijgen. Het water staat ons en onze politie reeds tot aan de lippen", schrijft hij in de brief aan de Tweede Kamer.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding