85 keer bekeken

KORPSBEHEERDERS BEZORGD OVER INZET POLITIE

 • vrijdag 29 november 2019 @ 00:16
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, BURGEMEESTERS IN UTRECHT WILLEN MILITAIREN INZETTEN BIJ POLITIETAKEN. Dit om in de genoemde gemeenten het ernstige tekort aan politie op te vangen. In aansluiting nog overigens het bericht dat ook Amsterdam en Utrecht stad o.a. in de avond en nachtelijke uren aantal politiebureau's willen sluiten.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:03

  Burgemeesters willen militairen inzetten voor politietaken,

  Agenten in Rotterdam ANP

  De burgemeesters van de gemeenten Veenendaal, De Bilt en Utrechtse Heuvelrug willen dat Defensie politietaken op zich gaat nemen vanwege het tekort aan agenten. De militairen zouden moeten helpen bij bewaking en beveiliging, waar nu agenten voor worden ingezet.

  De burgemeesters gaan morgen een motie indienen op de ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, bevestigen ze berichtgeving van RTV Utrecht. De VNG heeft positief op het plan gereageerd. De burgemeesters verwachten dat ze brede steun krijgen.

  De burgemeesters zijn bang dat agenten overbelast raken. In hun gemeenten is steeds minder blauw op straat en ook zijn politiebureaus vaker 's avonds en 's nachts dicht. Gisteren maaktook Amsterdam bekend dat bureaus minder open zullen zijn als gevolg van het agententekort.

  Geen pleisters meer plakken

  De politie in de Utrechtse gemeenten kampt met een structureel tekort aan agenten, onder meer door de inzet bij landelijke beveiligings- en bewakingstaken. Die taken zijn erbij gekomen na de moord op advocaat Derk Wiersum.

  "We snappen wel dat bepaalde keuzes gemaakt worden en daar staan we ook achter", zegt burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug tegen RTV Utrecht. "We vinden het niet leuk, maar het is niet anders. Er worden nu pleisters geplakt om op korte termijn steeds met een oplossing te komen en het wordt tijd dat er structureel iets gebeurt."

  Defensie: geen geld en capaciteit

  De kans dat Defensie geld gaat vrijmaken om de taken van agenten over te nemen is klein. Een woordvoerder van minister Bijleveld laat aan de NOS weten dat Defensie geen geld en capaciteit heeft om aan het verzoek te voldoen.

  In de brief van de drie burgemeesters staat verder dat ze extra geld willen om de politiekorpsen sneller op sterkte te brengen.

  Burgemeester Potters van De Bilt stelt dat er tot 2025 in zijn regio onderbezetting is. "We willen dat de minister nú geld vrijmaakt om een tekort daarna tegen te gaan. Er wordt nu eenmalig geld in het probleem gepompt, maar dat moet structureel."

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 31 oktober 2019 @ 00:19
  #1

  Goedemorgen, BURGEMEESTERS TREKKEN AAN DE POLITIEKE HAAGSE BEL over de werkdruk en inzet bij meer taken van de politie. Regio's in het land moeten b.v. bijstand verlenen aan grote steden, waardoor in de regio's onaanvaardbare druk komt te staan.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 08:19

  Burgemeesters: onacceptabele druk door extra politietaken.

  ANP

  Als de politie er nieuwe taken bij krijgt, komt veel opsporingswerk in gevaar. Burgemeesters hebben een brief naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin staat dat onder meer de bestrijding van mensenhandel onder druk komt te staan.

  Het kabinet maakte na de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum bekend dat de georganiseerde criminaliteit harder moet worden aangepakt. Er wordt een grote groep agenten ingezet voor de beveiliging van onder anderen advocaten, rechters en officieren van justitie.

  Volgens burgemeester Bruls van Nijmegen gaan 150 agenten van de politie Oost-Nederland hun collega's in Amsterdam bijstaan in de aanpak van drugscriminaliteit. Het is volgens Bruls onacceptabel dat de politie in het oosten van het land mensen verliest, omdat er nu al sprake is van onderbezetting en politiebureaus dreigen te sluiten. Hij zegt iDe Gelderlander dat maar eens moet worden overwogen om geen agenten meer in te zetten bij bijvoorbeeld voetbalwedstrijden.

  Water tot aan de lippen

  Ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is kwaad. "Wij vinden dit niet uit te leggen aan onze inwoners. Wij vragen u te waken voor een verdere toename van prioriteiten die extra politiecapaciteit vragen. Ook vragen wij u met klem om snel met structurele maatregelen te komen om de politiesterkte te laten stijgen. Het water staat ons en onze politie reeds tot aan de lippen", schrijft hij in de brief aan de Tweede Kamer.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding