808 keer bekeken

(VUUR)WAPENS ONDER BURGERS en nieuws daarover

 • donderdag 12 maart 2020 @ 00:17
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN LOKALE, OVERIJSEL, INZAMELINGSACTIE (VUUR)WAPENS leveren meer dan honderd vuurwapens al op en de actie is nog 2 dagen, tot vrijdag. En er zitten enkele behoorlijk zware wapens bij, 'om een oorlog te voeren'....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  RTV OOST / EMIEL HOUBEN

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 17:07

  Al ruim honderd wapens ingeleverd bij actie politie in Overijssel

  Bij de politie IJsselland in Overijssel zijn de afgelopen dagen meer dan honderd wapens ingeleverd. Sinds begin deze week kunnen mensen de meeste wapens anoniem afgeven, zonder risico op strafvervolging. Die maatregel werd ingesteld na een reeks geweldsincidenten.

  Vooral in Deventer en Zwolle waren veel problemen. De wapeninleveractie gaat door tot vrijdag. Tot nu toe zijn er 71 vuurwapens, 20 sabels, tientallen steek-, slag- of stootwapens en enkele kilo's munitie naar de politie gebracht. Die spreekt van een succesvolle actie.

  De meeste wapens kunnen in dozen worden gedaan die staan op de politiebureaus in Deventer, Zwolle, Kampen, Steenwijk, Hardenberg, Ommen en Raalte. Wie een wapen inlevert, krijgt daar geen vragen over.

  Voor vuurwapens geldt een andere aanpak, meldt RTV Oost. Eigenaren moeten vooraf met de politie een afspraak maken. Het wapen wordt dan thuis opgehaald. Er wordt bij vuurwapens wel nagegaan of er geen misdrijf mee is gepleegd.

  RTV OOST / EMIEL HOUBEN

  RTV OOST / EMIEL HOUBEN

  RTV OOST / EMIEL HOUBEN

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 11 maart 2020 @ 00:25
  #1

  Goedemorgen, ER KOMT GEEN LANDELIJKE INZAMELINGSACTIE VUURWAPENS. Zoals b.v. in Rotterdam en ook ander plaatsten zijn 'vrijwillige ínzamelingsacties (vuur)wapens' gehouden zonder dat dit gevolgen had. Deze acties hebben inderdaad een aantal (vuur)wapens opgleverd. Maar een LANDELIJKE actie zodanig komt er niet. De politiek wil dat wel maar de Politie heeft hier nog geen capaciteit voor, andere perikelen etc...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Vorig jaar werden in Rotterdam wapens ingezameld ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 06:11

  Landelijke inleverdag wapens van de baan

  Een landelijke dag waarop iedereen zonder straf wapens in kan leveren gaat er toch niet komen. De politie zegt dat het niet opportuun en niet wenselijk is. Terwijl een ruime meerderheid van de Tweede Kamer het vorig jaar wel wilde.

  De landelijke actie zou volgen op een eerdere variant in Rotterdam. Die was vorig jaar erg succesvol. Een grote Kamermeerderheid wilde toen ook zo'n dag voor heel Nederland.

  Maar een woordvoerder van de politie zegt dat het niet lukt om tot een datum te komen die voor elk korps in Nederland uitkomt. Hij noemt zo'n inzameldag ook niet geschikt. "Het probleem rond wapens speelt namelijk niet overal. En dus is vooral het lokale gezag aan zet. Burgemeesters en politie kunnen zo zelf bepalen of ze dit willen en wanneer het hun uitkomt." Deze maand is er een wapeninzameldag in de regio Zeeland-West-Brabant.

  CDA wil opheldering

  Kamerlid Chris van Dam van het CDA nam vorig jaar het initiatief om tot een landelijke actie te komen. Hij wil opheldering van minister Grapperhaus, nu zijn plan een stille dood lijkt te sterven. Van Dam betreurt het dat er niet één algehele landelijke inleverdag komt.

  "De recente problematiek rond messen en andere steekwapens rechtvaardigt dat er fors geïnvesteerd moet worden om alle wapens van straat te halen. Een jaarlijks terugkerende inleverdag biedt juist goede mogelijkheden om brede aandacht voor het grote gevaar van messen en wapens blijvend levend te houden."

  De inleveractie van de Rotterdamse politie leverde vorig jaar 250 wapens op:

  1:33 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Wapeninleveractie levert 250 wapens op

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

   

  handtekeningafbeelding