2300 keer bekeken

POLITIE en CORONA berichten, 'handhaving'

 • zondag 28 februari 2021 @ 07:28
  #86
  reactie op (#85) herman_dad

  Goedemorgen, 'CORONACRISIS' VOORKOMT ONTVOERING.... De auto werd in Breda door BOA's gestopt ivm de avondklok, dachten 'drugs' maar de politie daarbij gehaald, dachten direct aan de ontvoeringsmelding net daarvoor.... 

  Zie vooral http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ Zie daar alle 'coronagerelateerde politie- of justitieberichten in het algemeen overzicht...  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:35

  Controle avondklok maakt einde aan ontvoering in Breda

  In Breda is vannacht een ontvoerde man bevrijd dankzij een avondklokcontrole. De politie heeft drie mannen aangehouden.

  Boa's hielden rond middernacht een auto aan in verband met de avondklok. De inzittenden gedroegen zich verdacht. De boa's vermoedden dat ze drugs hadden gebruikt en haalden de politie erbij.

  De agenten legden een verband met een ontvoeringszaak waarover kort daarvoor een melding was binnengekomen. Een van de vier inzittenden bleek inderdaad de ontvoerde persoon te zijn, waarna de andere drie werden aangehouden. In de auto lag een groot mes.

  De arrestanten zijn mannen van 22, 21 en 20 uit Spijkenisse, Rijen en Rotterdam. De politie onderzoekt waarom ze het slachtoffer hadden ontvoerd. De man heeft aangifte gedaan. Hij is niet gewond geraakt.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-02-28 07:31:18
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 25 februari 2021 @ 01:18
  #85
  reactie op (#84) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE: CORONACRISIS dd 25-02-2021: Zie vooral http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ Zie daar alle 'coronagerelateerde politie- of justitieberichten in het algemeen overzicht...  

  De politie en handhavers HADEN HET GISTERAVOND WEER (TE) DRUK met name door het mooie weer in met name parken vooral in het Vondelpark, Amsterdam.... Vanaf morgen blijft het wel mooi weer maar het wordt wel wat kouder.... laten we hopen? 

  AVONDKLOK: Van Dissel: avondklok heeft aanzienlijk effect - '41.000 ziekenhuisopnames voorkomen door lockdown'Acht maanden cel voor plunderaar avondklokrellen Eindhoven - VANAVOND ivm mooie weer Te druk in Vondelpark en Tilburgs Spoorpark Politie ontruimt ook Lepelenburgpark in Utrecht - EN DIT LEIDDE m.n.i. VONDELPARK weer tot rellen en onrust. Politie treedt op in Vondelpark, agenten bekogeld met flessen Twee arrestaties en een gewonde bij Vondelpark - Er is maar één oplosing het Vondelpark afsluiten, gemakkelijk te doen maar dan op andere plaatsen? In ieder geval onverantwoordelijk van velen lijkt dit. En ook daarbij dan Zorgen bij ziekenhuispersoneel over versoepelingen Maar degenen die zeggen de MAATREGELEN zijn niet meer te begrijpen, het één wel en het ander kan niet terwijl....? Is ook te begrijpen. DE politiek.... kiss angry Het lijkt op deze manier niet meer te handhaven in velerlei opzichten.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ÉÉN UUR GELEDEN

  Amsterdam: minder ingangen Vondelpark open

  Nadat de politie voor de tweede keer sinds zondag in moest grijpen in het Amsterdamse Vondelpark vanwege de drukte, grijpt de gemeente Amsterdam in. Vanaf morgen worden zijingangen gesloten en is er meer toezicht op de toestroom van bezoekers.

  De gemeente spreekt over een "afkoelperiode". Hoe lang die gaat duren is niet bekend. Mocht het toch opnieuw te druk worden in het park, dan gaat het helemaal dicht, zegt burgemeester Femke Halsema.

  BEKIJK OOK

  Amsterdam grijpt in bij Vondelpark, vanaf morgen minder ingangen open

  • 2 UUR GELEDEN

   Gemeente Tilburg en Spoorpark overleggen over maatregelen

   Net als in het Vondelpark was het ook in het Spoorpark in Tilburg vanmiddag erg druk. De gemeente gaat daar met de directie van het park in overleg voor gepaste maatregelen om dit soort taferelen in de toekomst te voorkomen, schrijft Omroep Brabant.

   Het Spoorpark werd uiteindelijk ontruimd, omdat het steeds lastiger werd voor aanwezigen om afstand te houden. "Het aanspreken van bezoekers door de vrijwilligers van het Spoorpark had niet meer het gewenste effect", zegt burgemeester Weterings in een reactie. In tegenstelling tot in Amsterdam verliep de ontruiming zonder arrestaties.

  • 2 UUR GELEDEN

   Duizenden samen in Vondelpark: 'Het mag niet, maar we doen het toch'

   Video afspelen 01:52

   Duizenden samen in Vondelpark: 'Het mag niet, maar we doen het toch'

  • Politie: rustig rondom Vondelpark, wel veel afval

    Politie Amsterdam eo @Politie_Adam

   Waar het Vondelpark vanmiddag met mensen gevuld was, vind je er nu vooral veel afval terug. Na ons optreden is het weer rustig in het park en de omgeving. Zoals eerder gemeld, volgde het grootste gedeelte van de mensen onze aanwijzingen op en zijn er twee aanhoudingen verricht.

   48 minuten geleden

  • Twee arrestaties en een gewonde bij Vondelpark

   Bij de ontruiming van het Vondelpark in Amsterdam is een bezoeker gewond geraakt. Dat gebeurde toen de politie met flessen werd bekogeld. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, maar was wel aanspreekbaar.

   ANP 

   De politiewoordvoerder laat verder weten dat er twee mensen zijn gearresteerd. Een van hen wordt verdacht van het gooien van een fles naar agenten. De ander is aangehouden wegens belediging van een politieman.

   Het park is leeg en in de omgeving is het inmiddels rustiger. "Er zijn nog wel wat mensen en daar zijn we mee bezig", zegt de woordvoerder.

   Eerder op de avond had een grote groep mensen zich in het Vondelpark verzameld:

   Video afspelen 00:32

   Enorme drukte in verschillende stadsparken

   Politie treedt op in Vondelpark, agenten bekogeld met flessen

   De politie ontruimt het Vondelpark, omdat er te veel mensen zijn. Een woordvoerder bevestigt dat er met flessen naar de politie is gegooid. "Maar het overgrote deel van de mensen volgt onze aanwijzingen op."

   Vooralsnog zijn er geen arrestaties verricht, maar de politie sluit niet uit dat die nog volgen. "Als er wordt gegooid met flessen gebeurt dat vaak vanuit grotere groepen. Het is nu donker in het park dus het is lastig te zeggen van wie het komt", zegt de woordvoerder.

   Op video's van eerder op de avond is te zien dat een grote groep mensen zich in het park heeft verzameld:

   Video afspelen 00:32

   Enorme drukte in het Amsterdamse Vondelpark

    

  Gewijzigd op 2021-02-25 01:20:31
  handtekeningafbeelding
 • zondag 21 februari 2021 @ 00:42
  #84
  reactie op (#83) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE: CORONACRISIS dd 21-02-2021: Zie vooral http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ Zie daar alle 'coronagerelateerde politie- of justitieberichten in het algemeen overzicht...  

  De politie en handhavers krijgen het nu weer druk met het MOOIE WEER en de begrijpelijke drukte op stranden, natuurgebieden etc.... En ook de avondklok gaat nog door in elk geval tot 3 maart. 

  MOOIE VOORJAARSWEER: Voorjaarsvakantie in eigen land; bungalowparken en vakantiehuisjes populair en Nederland massaal naar buiten op eerste officiële 'zachte dag' weer veels te druk op aantal plaaatsen - Scheveningen vandaag: 

  AVONDKLOK: Politie maakt einde aan illegaal feest in Katwijk weer een feest(je)?! - Britse variant niet overdreven om strenge maatregelen mogelijk te maken -

  En de demonstraties daartegen al is dit momenteel vrijwel nihil, laten we hpen....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Demonstratie op Malieveld voorbij, politie houdt zes mensen aan

   GISTEREN, 15:59 IN BINNENLAND

  Een betoging tegen politiegeweld werd geannuleerd, maar toch kwamen er mensen naar het Malieveld. Zes mensen werden in de buurt aangehouden.

  Politie maakt einde aan illegaal feest in Katwijk

  De politie heeft vannacht een eind gemaakt aan een illegaal bunkerfeest in de duinen van Katwijk. De politie had een melding gekregen over 50 tot 75 feestgangers, maar dat bleken er minder te zijn. Een tiental jongeren kreeg een bekeuring, een deel wist via de duinen weg te vluchten.

  Op Facebook wijst de Katwijkse politie op de gevaren van feesten in bunkers. Naast het risico op coronabesmetting is er door de slechte luchtcirculatie kans op koolmonoxidevergiftiging, als er bijvoorbeeld een vuurtje wordt gestookt. Ook kan de grond verschuiven. Bovendien verstoort zo'n feest de natuur en wordt er in sommige gevallen afval achtergelaten.

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 17 februari 2021 @ 00:38
  #83
  reactie op (#82) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE: CORONACRISIS dd 16-02-2021: Zie vooral http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ Zie daar alle 'coronagerelateerde politie- of justitieberichten in het algemeen overzicht...  

  EEN ZEER OPMERKELIJKE DAG VANDAAG, niet alleen voor de Politie maar ook JURIDISCH GEZIEN IN DAT OPZICHT.... de AVONDKLOK, wel/niet opgeheven...?! Zie vooral ook op http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ algemene corona-update

  AVONDKLOK: 

  LET OP! OM 17.00 U OF IETS LATER MEER: HOGER BEROEP VOOR SCHORSING uitspraak voorzieningenrechter! Daarom wordt het gerechtshof in Den Haag gevraagd de uitspraak van de voorzieningenrechter van vanmorgen te schorsen. De zitting van het hof begint om 16.00 uur. 

  UITSPRAAK: het zat er een beetje in: Wrakingskamer wijst wrakingsverzoek Viruswaarheid af  Gerechtshof schort opheffen avondklok op tot uitspraak in hoger beroep en Rutte: avondklok wordt gewoon gehandhaafd - 

  LIVE Kijk mee: avondklok vanavond al van tafel? Zitting voor gerechtshof in Den Haag ZITTING GESCHORST WANT: Viruswaarheid wraakt gerechtshof, zitting over avondklok geschorst - Later vanavond verder. Gerechtshof wilde vrijdag verder inhoudelijk en dus avondklok HANDHAVEN tot dan in principe

  Rechtbank: avondklok moet per direct worden opgeheven commentaar politiek: Wilders en Kuzu reageren op einde avondklok - WIlders heeft spoeddebat aangevraagd - antwoord Kabinet: Grapperhaus: kabinet maakt spoedwet voor handhaven avondklok - HOGER BEROEP  INGESTELD: Kabinet vecht verbod op avondklok aan en Rutte: kabinet geen moment overwogen om te stoppen met avondklok - Rutte roept iedereen op zich aan de avondklok te houden Nog onduidelijk wat er met de avondklokboetes gebeurt OMT-lid waarschuwt: opheffen avondklok brengt ons dichter bij derde golf -

  OPVALLEND de Politie behoort ten allen tijde strikt neutraal te blijven: Nationale Politie vindt felicitaties politie-eenheden aan Viruswaarheid niet op zijn plaats en Willem Engel: 'Politiekorpsen feliciteerden mij met uitspraak'  - Politie gaat sowieso surveilleren, avondklok of niet  - Politie de komende dagen terughoudend met boetes - 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Politie de komende dagen terughoudend met boetes

  De politie zal de komende dagen niet snel boetes uitdelen bij overtredingen tegen de avondklok. Totdat het gerechtshof in Den Haag uitspraak heeft gedaan, zal de politie overtreders aanspreken en waarschuwen, zegt een woordvoerder van de Nationale Politie. Alleen bij excessen of na meerdere waarschuwingen wil de politie boetes geven.

  De politie kiest voor deze lijn omdat er nu verwarring is over de avondklok. De uitspraak van het hof komt nog op de dag van de zitting, aanstaande vrijdag, of kort daarna.

  • Nationale Politie vindt felicitaties politie-eenheden aan Viruswaarheid niet op zijn plaats

   De Nationale Politie vindt het niet gepast dat leden van de politie-eenheden van de drie grote steden Willem Engel van Viruswaarheid hebben gefeliciteerd. Engel zei vanmiddag bij het spoedappèl bij het gerechtshof in Den Haag dat de politie van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hem hebben gefeliciteerd met de uitspraak van de rechtbank in Den Haag vanmorgen. Die oordeelde in een zaak die door Viruswaarheid was aangespannen dat de avondklok moet worden opgeheven.

   "De politie vindt het belangrijk om in contact te staan met zoveel mogelijk groepen in de samenleving", laat de Nationale Politie weten. "De politie respecteert de rechterlijke uitspraak maar vindt felicitaties hier niet op zijn plaats. Er is nog steeds sprake van een gezondheidscrisis en wij blijven ons inzetten om verspreiding van het virus tegen te gaan."

   De politie in Den Haag zegt dat een politieman vanuit zijn functie contact met Engel heeft gehad en hem op persoonlijke titel heeft gefeliciteerd. De eenheid Den Haag benadrukt dat dit niet het standpunt is van de politie.

   Ook de politie in Rotterdam bevestigt dat er contact is geweest. "De politie zoekt altijd contact met de bevolking en zeker met sleutelfiguren. We hebben verschillende mensen aangewezen die contact houden met meneer Engel zowel in goede als slechte tijden. Vanuit een neutrale positie is de felicitatie overbracht omdat contact warm te houden. Dat zegt niks over wat wij als politie daarvan vinden. Als meneer Engel wat doet wat niet mag, is er contact over, maar dus ook als hij een persoonlijk succes heeft behaald is er dus contact."

  • 2 UUR GELEDEN

  • Willem Engel: 'Politiekorpsen feliciteerden mij met uitspraak'

   De politie in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben Viruswaarheid-voorman Willem Engel gefeliciteerd met de uitspraak van de rechtbank in Den Haag over het opheffen van de avondklok. Dat zei Engel bij het spoedappèl voor het gerechtshof in Den Haag, dat door de Staat is aangespannen.

   De politie in Rotterdam bevestigde tegen Rijnmond dat Engel is gefeliciteerd. Ze liet weten in goed contact te staan met Engel. De felicitatie was "neutraal, puur vanuit de verbinding".

   De eenheid Den Haag zegt dat een politieman die vanuit zijn functie contact heeft met Engel hem op persoonlijke titel heeft gefeliciteerd met de uitkomst van de rechtszaak. De eenheid benadrukt dat dit geen officieel standpunt is van de politie.

  •  
  Gewijzigd op 2021-02-17 00:49:00
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 16 februari 2021 @ 00:28
  #82
  reactie op (#81) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE: CORONACRISIS dd 15-02-2021: Zie vooral http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ Zie daar alle 'coronagerelateerde politie- of justitieberichten in het algemeen overzicht...  

  De Politie heeft een druk weekend achter de rug, het 'wintergebeuren' op het ijs is gelukkig voorbij in die zin dan, maar nu weer CARNAVAL gisteren al enkele 'feestjes' beeindigd en handhaving avondklok en dan nog al het 'normale' werk.

  AVONDKLOK: Politie deelde afgelopen week bijna 8000 coronaboetes uiPolitie maakt eind aan carnavalsfeest in Oirschot -

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  • Politie maakt eind aan carnavalsfeest in Oirschot

   In Oirschot is door de politie een eind gemaakt aan een carnavalsfeest in een loods. "Er waren zo'n twintig tot dertig feestgangers in carnavalskleding", zegt de politie. "Bij onze komst stoof iedereen weg. Een enkeling is nog achterhaald, daarvan zijn gegevens genoteerd."

   Omroep Brabant schrijft dat een carnavalsvierder gewond raakte aan een knie toen hij over een sloot probeerde te springen.

   De politie zegt ook dat de gemeente op de hoogte is gebracht. Die moet een besluit nemen over het eventueel bestraffen van de deelnemers, de organisatie en de eigenaar van de loods.

  • Carnavalsfeest in Zeeuws café stilgelegd

   In het Zeeuws-Vlaamse dorp Kloosterzande heeft de politie gisteravond een carnavalsfeest stilgelegd. Zo'n honderd mensen in carnavalspakken waren in en rondom een café feest aan het vieren.

   In de kroeg werd volop bier getapt, meldt de politie. Wat opviel, was dat niemand van de bezoekers een mondkapje droeg. Ook de uitbaters niet.

   De politie heeft iedereen weggestuurd. De uitbaters kregen een proces-verbaal. Ook is de gemeente ingelicht, die eventueel kan besluiten om de zaak te sluiten.

  • 15 UUR GELEDEN

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 10 februari 2021 @ 00:45
  #81
  reactie op (#80) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE: CORONACRISIS dd 10-02-2021: Zie vooral http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ Zie daar alle 'coronagerelateerde politie- of justitieberichten in het algemeen overzicht...  

  AVONDKLOK: Opsporing Verzocht zendt beelden van brandstichters teststraat in Urk uiOndernemers kunnen onverzekerde relschade bij overheid claimen - en wéér  Politie beëindigt feest met 100 jongeren in Vondelpark - 12-jarige jongen in Rotterdam aangehouden voor rellenJeugddetentie voor minderjarige jongens tijdens avondklokrellen Eindhoven - Kamer steunt verlengen van de avondklok - 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  3 UUR GELEDEN

  Honderden mensen weggestuurd uit park Nijmegen

  De politie heeft een groep van honderden mensen weggestuurd uit het Kronenburgerpark in Nijmegen, meldt persbureau ANP. Zo'n vijfhonderd mensen waren bij elkaar in het park om te genieten van de sneeuw, maar hielden zich niet aan de coronaregels, zegt de politie.

  Nadat iedereen was weggestuurd, is het park ook even gesloten geweest. Er zijn geen boetes uitgedeeld.

  Politie beëindigt feest met 100 jongeren in Vondelpark

  De politie heeft vanavond een feest beëindigd van ongeveer honderd jongeren in het Amsterdamse Vondelpark. Een aantal jongeren verplaatste zich naar omliggende straten, meldt NH Nieuws. Één persoon is gearresteerd vanwege het verstoren van de openbare orde.

  Volgens een ooggetuige had iemand een speaker meegenomen en kwamen door de muziek steeds meer jongeren van tussen de 16 en 19 jaar oud op de plek af. Dat mag niet vanwege de coronamaatregelen, dus heeft de politie ingegrepen.

  12-jarige jongen in Rotterdam aangehouden voor rellen

  De politie heeft een 12-jarige jongen gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de avondklokrellen in Rotterdam op 25 januari. Ook een 19-jarige man is aangehouden om die reden. Beiden worden verdacht van openlijke geweldpleging.

  De 12-jarige jongen werd herkend op beelden waarop hij een container omduwde bij een kunstwerk dat later afbrandde. De 19-jarige man werd eerder al gearresteerd tijdens de rellen, nu wordt hij ook verdacht van vernieling en het plunderen van een supermarkt.

  De politie deelde beelden van verdachten die betrokken waren bij de rellen. Dat leverde bruikbare tips op.

  Jeugddetentie voor minderjarige jongens tijdens avondklokrellen Eindhoven

  Drie minderjarigen hebben tot 51 dagen jeugddetentie gekregen voor hun aandeel in de avondklokrellen in Eindhoven. Dertig dagen daarvan zijn voorwaardelijk, besloot de kinderrechter in Den Bosch.

  Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Eindhoven en een 17-jarige jongen uit Heeze.

  De jongens waren aanwezig bij de demonstratie in het centrum van Eindhoven op 24 januari. Die liep uit de hand en een deel van de demonstranten gebruikten geweld tegen de politie. De jongens waren daar ook bij betrokken: twee van hen gooiden stenen naar de politie, de andere jongen maakte slaande bewegingen met een wapenstok richting agenten.

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 09 februari 2021 @ 01:30
  #80
  reactie op (#79) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE: CORONACRISIS dd 09-02-2021: Zie vooral http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ Zie daar alle 'coronagerelateerde politie- of justitieberichten in het algemeen overzicht...  

  AVONDKLOK:  Verlenging: Kabinet verlengt avondklok tot en met 2 maart - Bijna 7000 bekeuringen voor avondklok-overtreders Bruls: Veiligheidsberaad staat achter besluit avondklok - Politie: handhaven extra drie weken avondklok gaat lukken

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Burgemeester: ME meermaals onder zware druk bij rellen in Eindhoven

   GISTEREN, 21:58 IN REGIONAAL NIEUWS 

  De politie kampte bij de bestrijding van de rellen in Eindhoven van twee weken geleden met grote tegenslagen.

  • Bruls: Veiligheidsberaad staat achter besluit avondklok

   Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters, zegt dat de burgemeesters achter het besluit staan dat de avondklok wordt verlengd. "We zien dat de avondklok best wel goed heeft gefunctioneerd. Het heeft ertoe geleid dat minder mensen bij elkaar op bezoek kwamen. En daar ging het over", zegt Bruls.

   Het is wel belangrijk om de komende tijd in de gaten te houden of de avondklok wel een invloed heeft op het aantal besmettingen, gaat de voorzitter verder. "We moeten in de gaten blijven houden dat de Britse mutatie zo klein mogelijk wordt gehouden."

   De avondklok is goed te handhaven, gaat Bruls verder. "Het is makkelijk: je bent óf binnen óf buiten met een goede reden. Dat is vrij eenvoudig te handhaven." Daarom is er alleen de eerste week extra inzet van handhaving nodig geweest.

   Bruls denkt dat de coronamaatregelen de komende weken nog nodig zijn. "Als je nog niet weet wat de Britse variant doet, is het wel reëel dat je deze maatregelen houdt." Mensen lijken ook niet zoveel problemen te hebben met de avondklok, zegt hij. "De avondklok wordt goed nageleefd, mensen hebben daar niet zoveel problemen mee. Ze hebben meer moeite met het feit dat er maar één persoon op bezoek mag komen.

  • 6 UUR GELEDEN

  • Bijna 7000 bekeuringen voor avondklok-overtreders

    Politie Nederland @Politie

   Voor het niet naleven #avondklok schreef de politie afgelopen week 6959 bekeuringen uit. In totaal waren er 8139 coronaboetes, voor o.a. niet voldoen aan de mondkapjesplicht. 463 mensen kregen een waarschuwing omdat ze zich niet aan de #coronamaatregelen hielden.

   12 uur geleden

  • 12 UUR GELEDEN

  Aanhoudingen voor plunderen Primera en Jumbo bij Brabantse avondklokrellen

   GISTEREN, 18:31 IN REGIONAAL NIEUWS 

  De politie heeft de auto's van de verdachten in beslag genomen, om slachtoffers van de rellen te kunnen compenseren.

  Gewijzigd op 2021-02-09 07:04:47
  handtekeningafbeelding
 • maandag 08 februari 2021 @ 01:30
  #79
  reactie op (#78) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE: CORONACRISIS dd 08-02-2021: Zie vooral http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ Zie daar alle 'coronagerelateerde politie- of justitieberichten in het algemeen overzicht...  

  AVONDKLOK:  DESONDANKS DE SNIJDENDE KOU: Coronaprotest in Maastricht beëindigd, ook protest in Amsterdam 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  • Coronaprotest in Maastricht beëindigd, ook protest in Amsterdam

   Politie maakt einde aan demonstratie op Vrijthof NOS

   Op het Vrijthof in Maastricht heeft de politie een einde gemaakt aan een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Er demonstreerden naar schatting 150 tot 200 mensen, sommige met protestborden. Het Vrijthof werd afgezet om te voorkomen dat meer demonstranten zich zouden aansluiten bij het protest. Er was veel politie aanwezig.

   De politie riep op minstens anderhalve meter afstand van elkaar te houden, maar daaraan werd nauwelijks gehoor gegeven. Er zijn drie mensen aangehouden voor opruiing, belediging en het zich niet kunnen identificeren.

   In Maastricht ligt geen sneeuw, waardoor demonstranten gemakkelijk naar het Vrijthof konden komen.

   IJskoud Amsterdam

   Ook in Amsterdam wordt gedemonstreerd. Er zijn ruim honderd demonstranten op het Museumplein, er ligt sneeuw en het is er koud. Ook hier is veel politie op de been, die A4'tjes heeft uitgedeeld met coronaregels. Ook zijn de demonstranten opgeroepen te vertrekken. De sfeer is vrij rustig, er is muziek en een koek-en-zopie.

   De demonstranten zeiden tegen de politie dat ze het vreemd vonden dat mensen met kinderen die verderop bij het Rijksmuseum in de sneeuw speelden niet gewezen werden op de afstandsregel.

   Het Museumplein en omliggende straten zijn opnieuw aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De vrees bestond dat er weer mensen met wapens naar het plein zouden komen. De afgelopen drie zondagen waren er ongeregeldheden.

   Video afspelen 01:01

   Tientallen demonstranten op de been ondanks kou

  •  Politie Eenheid Limburg @PolLimburg

   Er is nog een vierde persoon aangehouden vanmiddag in #Maastricht. Persoon is aangehouden voor belediging. https://t.co/8Hi3MeWAwv

   5 uur geleden

  handtekeningafbeelding
 • zondag 07 februari 2021 @ 01:08
  #78
  reactie op (#77) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE: CORONACRISIS dd 07-02-2021: Zie vooral http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ Zie daar alle 'coronagerelateerde politie- of justitieberichten in het algemeen overzicht...  

  AVONDKLOK: RIVM verwacht pas volgende week duidelijker effect van beperkingen - Algemeen: ivm CODE ROOD WEERSWAARSCHUWING zie aparte LIVEBLOG van NOS hierover:  Code rood vanaf middernacht • Lege schappen in supermarkten, geklaag op sociale media over drukte en daarom ook gevolgen voor ALLE  GGD sluit testlocaties morgen bij deze weerswaarschuwing ga niet naar buiten indien niet strikt noodzakelijk.  'Vier marineschepen uit de vaart om coronabesmettingen' En Coronaregels óók voor sneeuwpret -  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Politie maakt eind aan verjaardagspartijtje in Velsen-Noord

  De locatie van het feestje in Velsen-Noord POLITIE.NL

  De politie heeft gisteravond een eind gemaakt aan een illegaal verjaardagsfeestje in Velsen-Noord. Elf mensen kregen een dubbele boete wegens overtreding van de coronaregels en de avondklok.

  De politie kwam in actie na de tip van een voorbijganger, meldt NH Nieuws. Omdat aanvankelijk niet precies duidelijk was waar het feestje plaatsvond, hielden agenten in burger de mogelijke locatie een tijdje in de gaten. Ook werd voor alle zekerheid een aantal boa's en de hondeneenheid ter assistentie ingeschakeld.

  Jassen en tassen

  Toen de politie doorhad waar het feest was en aanbelde, deden twee jongens de deur open. Zij probeerden de agenten ervan te overtuigen dat ze met z'n tweetjes muziek aan het luisteren waren. Daar werd weinig geloof aan gehecht omdat op de vloer een flink aantal jassen en tassen lag.

  Binnen troffen de agenten en boa's in alle hoeken en gaten feestgangers aan. Ze hadden zich verstopt in kasten, op toiletten en in andere ruimtes. Uiteindelijk bleken er elf mensen aanwezig, onder wie de bewoner, die zijn verjaardag stiekem in gezelschap vierde. Een aantal feestgangers kreeg niet alleen een boete wegens het overtreden van de coronaregels en de avondklok, maar ook een derde boete omdat ze zich niet konden legitimeren.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 04 februari 2021 @ 00:16
  #77
  reactie op (#76) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE: CORONACRISIS dd 04-02-2021: Zie vooral http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ Zie daar alle 'coronagerelateerde politie- of justitieberichten in het algemeen overzicht... 

  AVONDKLOK: 'Van Dissel waarschuwde voor code zwart in Catshuis' - Ivm rellen Waarschuwingsbrief voor 33 Tilburger- en ook in dit kader Carnavalsfederatie: 'Houd geen illegale feesten13 ME'ers besmet geraakt bij avondklokrellen Oost-Brabant - 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ME'ers tijdens de rellen in Eindhoven OMROEP BRABANT

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 18:15 • AANGEPAST GISTEREN, 21:33

  13 ME'ers besmet na avondklokrellen, 43 agenten in quarantaine

  Dertien ME'ers die vorige week ingezet werden bij de avondklokrellen in Oost-Brabant zijn besmet geraakt met het coronavirus, zegt de politie. Door de besmettingen moesten 43 agenten in quarantaine. Van hen zijn er inmiddels 20 getest en negatief bevonden, meldt het Eindhovens Dagblad.

  De overige agenten worden deze week nog getest, zegt een politiewoordvoerder. Of zij daadwerkelijk tijdens het optreden tegen relschoppers besmet zijn geraakt is volgens de politie niet onderzocht.

  Leden van de mobiele eenheid dragen op straat een helm, die het risico op besmetting verkleint. Maar op andere momenten hebben ze geen helm op. "ME'ers proberen net als iedere andere agent, zoveel mogelijk de anderhalve meter afstand aan te houden. Maar dat lukt door de aard van het werk niet altijd. Het risico op besmetting is dus groter", aldus de woordvoerder.

  'Voorrang voor agenten in frontlinie'

  De politie had het door de avondklokrellen de afgelopen tijd erg druk. Het was moeilijk om de roosters rond te krijgen. "Toch komt door de extra zieken de capaciteit op straat niet in gevaar."

  De politie zou graag zien dat ME'ers voorrang krijgen bij het vaccineren. "Wij pleiten als politie voor voorrang voor de collega's die vooraan staan en in onverwachte situaties terechtkomen, waarin ze zich niet aan de coronamaatregelen kunnen houden en dus meer risico lopen om ziek te worden", zegt de woordvoerder tegen Omroep Brabant.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant.

  Inmiddels vier man vast voor te koop aanbieden GGD-data

  De politie heeft tot dusver vier mensen aangehouden in het onderzoek naar de verkoop van privégegevens uit GGD-systemen. Op 23 januari werden de eerste twee verdachten aangehouden, een man uit Heiloo en iemand uit Alblasserdam. Beiden werkten voor het callcenter van de GGD waarmee afspraken worden gemaakt voor coronatesten en voor bron- en contactonderzoek.

  Gisteren en vandaag zijn nog twee mannen aangehouden in deze zaak, een 25-jarige man uit Amstelveen en een man van 22 uit Heiloo. Alle vier worden verdacht van het online te koop aanbieden van persoonsgegevens, zoals naam, adres en geboortedatum. De politie kan niet uitsluiten dat er inderdaad gegevens zijn verkocht. Dat wordt nog verder onderzocht. Ook is nog onduidelijk hoeveel data te koop zijn aangeboden.

  Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, laat de politie weten.

  handtekeningafbeelding