45 keer bekeken

POLITIE en CORONA berichten, 'handhaving'

 • woensdag 01 april 2020 @ 00:21
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, MINDER MISDRIJVEN IN SPECIFIEKE ZIN, door CORONA, minder ZAKKENROLLEN, en geen HORECA GERELATEERDE INCIDENTEN, uiteraard, deze is dicht... Maar wel meer 'cybercrime' geconstateerd.

  Kortheidshalve ziet u het volledige overzicht even zelf verder op club/ forum http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ HIEROVER....!!

  Het zou hetzelfde artikel zijn.

  Dank en voor alle vele bezoekers hier op de nieuwsclubs, ook hier kunt u uw mening of inzicht geven in het forum!! Gratis aanmelden als 'gewoon' lid is al voldoende, of stemmen op de polls bijvoorbeeld?

  Zie nog meer op:

  ZIE VERDER OOK de andere nieuwsclubs: Leden endagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/ of http://justittieledwalingen.clubs.nl/ -  Dank!

  Vanuit het Coronaoverzicht dd 01-04-2020:

  9 UUR GELEDEN

  Ruim 250 'coronaboetes' uitgedeeld, minder incidenten gemeld

  De politie heeft tussen donderdag 26 en zondag 29 maart ruim 250 mensen bekeurd, omdat zij de 'coronamaatregelen' overtraden. Het gaat onder meer om mensen die in groepen over straat gingen en onvoldoende afstand hielden. De bekeuringen lopen op tot 400 euro. Ook het aantal meldingen van overlast, onrust en spanning in wijken nam de eerste week na de afkondiging van de maatregelen sterk toe, maar is inmiddels gestabiliseerd.

  In totaal zag de politie het aantal gemelde incidenten dalen, vermoedelijk als gevolg van de maatregelen, meldt de politie. Het aantal woninginbraken nam de afgelopen week met 46 procent af, fietsendiefstal met 43 procent en zakkenrollerij zelfs met 74 procent. Het aantal verkeersongevallen is in een week tijd gehalveerd.

  De Veiligheidsregio Haaglanden liet eerder vandaag weten dat te veel mensen zich "onverantwoord gedragen" en daarmee gevaarlijke situaties creëren. "Het blijft nodig mensen te wijzen op de onaanvaardbare gevolgen van hun gedrag en hen waar nodig te bestraffen", liet een woordvoerder weten. Volgens de veiligheidsregio houdt het "overgrote deel" van de mensen zich wel aan de landelijke richtlijnen.   

  • 7 UUR GELEDEN

   Amsterdam zet camera's in tegen 'onwenselijke groepsvorming'

   Amsterdam gaat camera's inzetten om te controleren of mensen zich houden aan de regels tegen de verspreiding van corona. Bij het Piet Mondriaanplein, het Henrick de Keijserplein en de Oetgensstraat was de afgelopen dagen "onwenselijke groepsvorming" door jongeren, zegt de burgemeester. De gemeente vermoedt dat zij onderling geen anderhalve meter afstand houden en plaatst daarom camera's.

   Het cameratoezicht geldt tot en met 1 juni en stopt als het niet meer nodig is. Op de genoemde plekken worden nu ook meer handhavers en politie ingezet. Voetbalkooien worden afgesloten.

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 29 maart 2020 @ 00:25
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, burgemeester ROTTERDAM SLUIT HOTEL NA 'FEESTJE VAN JONGEREN' en al verschillende boete's uitgedeeld in het land voor mensen die zich niet aan de regels houden in de coronacrisis. ZEKER DUS, de overheid neemt het ook juridisch in de hand en serieus om de maatregelen te handhaven en weinig juridische dwalingen in deze?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 13:32 • AANGEPAST VANDAAG, 18:11

  Aboutaleb sluit hotel waar jongeren feest vierden

  Het strand bij Bunschoten, drie jongeren zijn hier beboet GOOGE EARTH

  De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft het Grand Hotel in het centrum van zijn stad per direct gesloten.

  In het hotel lapten 24 jongeren afgelopen nacht de coronaregels aan hun laars. Ze gebruikten op een hotelkamer drank en lachgas, stichtten brandjes in het trappenhuis en zaten te dicht op elkaar. Een kwalijke zaak, laat Aboutaleb via zijn woordvoerder aan de regionale zender Rijnmond weten.

  De jongeren werden aanvankelijk gewaarschuwd door de politie. Toen ze toch weer bij elkaar hokten, kregen ze alle 24 een bekeuring. Het hotel blijft dicht zolang de noodverordening en de coronamaatregelen gelden.

  Boetes

  Ook elders greep de politie gisteravond in op plekken waar meer dan drie jongeren bij elkaar zaten. Daarbij werden voor zover bekend de eerste boetes uitgedeeld voor het overtreden van de coronaregels. Een aantal jongeren is aangehouden.

  De betrokken jongeren lijken zich de ernst van de zaak niet te realiseren, zei de politie in Lemmer bij Omrop Fryslân. In het Friese plaatsje vierden vijftien jongeren gisteravond feest in een woning. Toen de politie hen bekeurde, zei een van de jongeren dat alleen oudere mensen aan corona overlijden.

  Anti-coronafeest

  Op het strand bij Bunschoten sprak de politie gisteren een groep van tien jongeren aan. Drie van hen kregen een bekeuring.

  In het Urkerbos op Urk heeft de politie gisteravond een 'anti-coronafeest' beëindigd. Jongeren waren daar na een oproep op Facebook bij elkaar gekomen. De politie zette een helikopter in en trof "een flink aantal jongeren" aan bij een kampvuur, meldt Omroep Flevoland. De meesten gingen er vandoor, maar de politie kon er een paar aanhouden.

  Het is nog onbekend hoe hoog de boete voor het samenscholingsverbod uitvalt. Minister Grapperhaus sprak eerder van een bedrag dat kan oplopen tot 400 euro per persoon.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omrop Fryslân

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 26 maart 2020 @ 00:19
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, 2 'CORONABERICHTEN': HAAGSE MARKT DOOR HANDHAVING EN POLITIE GESLOTEN omdat het er te druk was. En een 'studentenfeestje' in Amstelveen 'onterecht' door de politie beeindigd omdat men dacht dat het een overtreding was ivm de coronamaatregelen.   

  MAAR EERST EVEN DIT: 

  'Bel niet naar 112 als je meer dan 2 mensen samen ziet'

  Veiligheidsregio Zeeland Veilig roept mensen op om niet meer naar 112 te bellen als ze groepen zien van meer dan 2 personen.

   Zeeland Veilig / VRZ @VRZ

  De meldkamer 112 wordt overspoeld met telefoontjes over meldingen van groepen met meer dan 2 personen. We willen je graag verzoeken hiervoor niet 112 te bellen. Aan de handhaving van de maatregelen wordt gewerkt. Houd afstand. We moeten dit samen doen. #samentegencorona

  7 u

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 17:51

  Haagse Markt per direct gesloten door gemeente wegens drukte

  De Haagse Markt is vanmiddag gesloten omdat het er te druk was. Dat gebeurde na overleg tussen burgemeester Remkes en de marktmeester. Er was al langer discussie of het verantwoord was de markt open te houden.

  Vandaag was het er ondanks de inzet van handhavers te druk om de coronavoorschriften te kunnen naleven.

  Zo zag het er vanmiddag uit:

  0:47 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Haagse Markt gesloten vanwege te grote toeloop

  De gemeente benadrukt het belang van de Haagse Markt. "Het aanbod van vaak relatief goedkope en verse etenswaar in de buitenlucht is een belangrijk onderdeel van het winkelaanbod", aldus een verklaring vanmiddag. "Het leek erop dat mensen zich maandag beter aan de richtlijnen hielden, maar vandaag werd er geen 1,5 meter afstand gehouden."

  Vooral op momenten dat het zonnig is, zie je dat het druk wordt, laat de burgemeester weten.

  Deurbeleid

  De gemeente bekijkt nu of er vanaf overmorgen een kleinere, afgeschermde markt gehouden kan worden met 'deurbeleid' en alleen voor de verkoop van levensmiddelen.

  Politici in de stad hadden er al eerder bij Remkes aangedrongen op sluiting van de markt, meldt Omroep West. Maandag zei een woordvoerder van het Platform Belangenorganisaties de Haagse Markt dat de gemeente volgens hem onvoldoende inzette op het handhaven van de 1,5 meter afstand door het winkelend publiek.

  CDA-fractievoorzitter Kavish Partiman vindt dat de huren voor marktkooplui voorlopig opgeschort moeten worden: "In moeilijke tijden moeten de ondernemers zeker tegemoet worden gekomen. Nu moeten we kijken hoe de handhaving zal verlopen op het food-gedeelte."

  De Haagse Markt is de grootste van Nederland. In de weekeinden komen er tot 40.000 bezoekers.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  De affiche voor het balkonfeest, gisteravond op de studentenflat NOS

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 16:32

  Politie maakt eind aan balkonfeest studentenflat

  De politie heeft ten onrechte gesuggereerd dat bewoners van studentencampus Uilenstede gisteravond ondanks de coronamaatregelen met te veel mensen stonden te feesten. Dat zegt politiewoordvoerder Ruben Sprong.

  Op de flats van Uilenstede in Amstelveen wonen 3400 studenten, vaak in eenheden van veertien mensen. Eén van die eenheden organiseerde gisteravond een Techno Tuesday balkonfeest. Op een aantal balkons werd gedanst.

  Meer dan dertig mensen

  Na twintig minuten legde de politie het feest stil, omdat een aantal studenten klaagde over geluidsoverlast. Ze deden online-tentamen.

  In de loop van vandaag verspreidde de politie een andere lezing. Er zou sprake zijn geweest van een 'schijt-aan-coronafeestje' en er zouden zich meer dan dertig mensen in een ruimte hebben bevonden.

  "Geen sprake van", zegt Raymond van Ierland van studentenvereniging Uilenkatten. Normaal is hij degene die feesten op de campus organiseert. Maar al die feesten zijn anderhalve week geleden al stilgelegd om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  Balkons vol dansende mensen

  "Gisteravond heeft één eenheid een speaker op een balkon gezet. Vervolgens zijn er hier en daar balkons volgelopen met dansende mensen. Meer dan tien mensen op één balkon, dat zie je! Maar er wonen hier nou eenmaal veertien mensen per eenheid. Ze hebben samen een keuken en woonkamer. Je moet het zien als een gezin."

  Politiewoordvoerder Ruben Sprong zegt aanvankelijk niet op de hoogte te zijn geweest van het feit dat de studenten met z'n veertienen op een eenheid wonen. Desgevraagd erkent hij dat het verhaal van de studenten klopt.

  "Wij constateerden gisteravond dat er meer dan tien mensen bij elkaar zaten, maar als ik u zo hoor dan is dat wel begrijpelijk", zegt hij. "Met balkonfeestjes is natuurlijk niets mis." Ook op Facebook heeft de poltie de berichtgeving aangepast. Wie het verhaal naar buiten heeft gebracht dat het om een "schijt-aan-corona feestje ging, kan Sprong niet achterhalen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

   

  Gewijzigd op 2020-03-26 00:28:21
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 25 maart 2020 @ 00:26
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, ENIGSZINS 'MINDER' INCIDENTEN, VERKEERSONGEVALLEN EN MISDAAD door 'CORONAPROBLEMEN'; en de verboden om niet te veel op straat te zijn? Een voordeel dan daarbij? Als we het in die 'misdaadzin' dan zo bekijken, anderszins niet: 

  Zie verder de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/ /FORUM/WERELDVIRUSSEN daar ONDER BERICHT #36 wat nog wel mag en kan MITS OOK 1 1/2 meter afstand van elkaar!

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  CORONANIEUWS

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:20

  Minder incidenten door corona, wel meer meldingen van overlast in wijken

  De politie heeft de afgelopen week minder meldingen gekregen van inbraken, fietsendiefstal en zakkenrollerij. Ook waren er minder ongelukken in het verkeer. Er waren echter wel meer geregistreerde gevallen van overlast in wijken. Dat blijkt uit een eerste analyse van de politie sinds het kabinet maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus aankondigde.

  Het kabinet riep anderhalve week geleden op om zoveel mogelijk thuis te werken en besloot dat de scholen, kinderdagverblijven, horeca en sportclubs dicht moesten. Veel mensen blijven daardoor thuis en dat merkt ook de politie. De cijfers geven een beeld van het aantal geregistreerde incidenten, niet van aangiften.

  Overlast in wijken

  Het aantal incidenten daalde van 15.000 in de week van 9 tot 15 maart tot 12.500 een week later. In die periode liep het aantal woninginbraken terug van 430 naar 260, daalde het aantal meldingen van zakkenrollerij van 220 naar 130 en ging het aantal fietsendiefstallen van 1100 naar 750. Verder registreerde de politie ook minder bedrijfsinbraken en gevallen van straatroof. Het aantal verkeersongevallen daalde van 1600 naar 900.

  He aantal meldingen van overlast en onrust in wijken nam daarentegen toe. Vorige week waren er bijna 5500 meldingen, tegen 3900 in de week ervoor. Ook waren er meer meldingen van overlast door drank- en drugsgebruik: dat steeg van minder dan 700 naar ruim 820.

  Babbeltrucs

  Bij het aantal meldingen van babbeltrucs, huiselijk geweld en online misdrijven is tot nu toe nog geen opvallende stijging of daling te zien. Wel spelen cybercriminelen in op de coronacrisis met bijvoorbeeld phishingmails die te maken hebben met het virus. Ook oplichters maken er misbruik van. Zo worden er via websites mondkapjes aangeboden die nooit worden geleverd.

  Volgens de politie kunnen er nog geen conclusies worden getrokken over de invloed van het virus op de veiligheid. "Daarvoor zijn meer gedetailleerde cijfers over een langere periode nodig", zegt Max Daniel, nationaal commandant van de politie voor de coronacrisis. "Maar dát de crisis invloed heeft, is evident."

  Coronadreigers

  Een ander fenomeen waar de politie mee te maken krijgt, zijn 'coronadreigers'. Op meerdere plekken in het land zijn mensen aangehouden die agenten in het gezicht hoestten of spuugden en zeiden dat ze het coronavirus hebben.

  Vanochtend werd in Groningen een 52-jarige man aangehouden, die bij een verkeerscontrole een agent in het gezicht hoestte en zei dat zijn medepassagier corona had. In Leeuwarden werd een 21-jarige man opgepakt, die de portier van een daklozenopvang had bespuugd.

  Ook in Den Haag en Utrecht waren er verdachten die dreigden met het coronavirus. Verdachten die gericht spugen en dreigen met een coronabesmetting, worden aangehouden, vastgezet en via snelrecht vervolgd.

  Dit leidde afgelopen week al tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen. Ook morgen staat weer een 'coronahoester' terecht. Deze verdachte hoestte naar mensen in de rij bij een coffeeshop in Den Bosch terwijl hij riep dat hij het virus had, en bespuugde bij zijn arrestatie een wijkagent.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Lees alles over

  Coronanieuws

  BEKIJK DE COLLECTIE

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 23 maart 2020 @ 00:21
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE KLAAR VOOR MEER CORONAMAATREGELEN MAAR DAT HANGT AF VAN AL DIE IDIOTEN DIE TOCH DENKEN, 'we gaan GEZELLIG even dagje strand, bouwmarkt, mooie natuur nu even, we barbequen met een 20 tal mensen... 

  Zie verder de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/ /FORUM/WERELDVIRUSSEN daar ONDER BERICHT #36 wat nog wel mag en kan MITS OOK 1 1/2 meter afstand van elkaar!

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  CORONAVIRUS

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:13

  Politie klaar voor extra maatregelen, mogelijk meer agenten de straat op

  De politie bereidt zich voor op extra inperkende maatregelen tegen het coronavirus. Agenten kunnen dan worden ingezet om te voorkomen dat mensen nog massaal naar bijvoorbeeld het strand gaan.

  "Wij houden rekening met extra inperkingen, op lokaal of landelijk niveau", zegt een woordvoerder van de politie. "Dat heeft te maken met het straatbeeld vandaag en gisteren. Er zijn nog veel mensen die eropuit trekken."

  Als het kabinet aanvullende maatregelen afkondigt, zal de politie mensen vooral blijven aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. "Wellicht zullen we dan nadrukkelijker in het straatbeeld aanwezig zijn."

  Overleg kabinet

  Dit weekend is er na telefonisch overleg besloten dat er vandaag nog geen extra maatregelen nodig waren. Het kabinet wil dat iedereen nog naar buiten kan. Het is wel de bedoeling dat mensen afstand houden en niet allemaal tegelijk naar buiten gaan. Morgen bekijkt het kabinet of er meer maatregelen nodig zijn.

  Verschillende burgemeesters hebben er de afgelopen dagen bij het kabinet op aangedrongen meer te doen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zij willen dat stranden en parken gesloten worden, net als campings, vakantieparken, speeltuinen en bouwmarkten.

  Een plan daarvoor ligt al klaar, zegt een van de burgemeesters tegen de NOS. De bezorgde bestuurders hopen dat ze met landelijke maatregelen beter kunnen optreden tegen excessen in hun gemeente.

  Zo was het dit weekend erg druk op sommige stranden. Een aantal burgemeesters sloot daarop parkeerterreinen en toegangswegen, maar de burgemeesters konden mensen niet verbieden het strand op te gaan. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb riep inwoners op om thuis te blijven.

  Niet alle burgemeesters zijn voorstander van extra maatregelen. Zo was het volgens burgemeester Depla van Breda vandaag rustig in de parken in zijn stad. Hij zegt dat de meeste mensen zich goed aan de voorschriften van het RIVM houden.

  Deel dit artikel:

  Lees alles over

  Corona legt het dagelijks leven plat

  BEKIJK DE COLLECTIE

  1. CORONAVIRUS

   LIVEBLOG

   

    

  Gewijzigd op 2020-03-25 00:21:01
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 21 maart 2020 @ 00:23
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEMENSEN 'BEDREIGD MET CORONA', DADERS DIRECT GESTRAFT MET CELSTRAF o.a. Een 'nieuw soort bedreiging' uiteraard maar er wordt direct opgetreden.

  AANVULLING DD 22-3-20:

  'Coronahoesters' vallen politie lastig: 'Het maakt ons woest'

  Bedreigend 'Coronahoesters' vallen politie lastig: 'Het maakt ons woest' RTL-NIEUWS

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 15:16 • AANGEPAST VANDAAG, 16:54

  Celstraffen voor coronaspuger en coronahoester

  Een 23-jarige man uit Noordwijkerhout is veroordeeld tot tien weken cel omdat hij twee agenten opzettelijk in hun gezicht heeft gehoest. Daarbij riep hij dat hij het coronavirus had.

  Een 49-jarige vrouw uit Utrecht kreeg een gevangenisstraf opgelegd voor een ander, soortgelijk incident. Ook zij riep dat ze corona had, toen ze een agent in het gezicht spuugde.

  Enorme spijt

  Het incident met de man gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag in Leiden toen agenten de man, die in een auto zat, wilden laten blazen. Ze kregen de indruk dat hij te veel had gedronken.

  De rechter neemt de man kwalijk wat hij heeft gedaan en vindt bedreiging met zwaar lichamelijk letsel bewezen. Van de celstraf zijn twee weken voorwaardelijk en ook moet de man beide agenten een schadevergoeding betalen van 350 euro.

  De man zei tegen de rechter dat hij enorme spijt heeft en dat hij de gevolgen van zijn daad niet goed heeft ingezien, schrijfOmroep West.

  'Ik maak je af'

  De vrouw uit Utrecht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier weken, waarvan twee voorwaardelijk. Agenten reden naar de vrouw toe na een melding. Omdat ze geen contact met haar kregen, zijn ze de woning ingegaan. Ze roken een sterke alcohollucht.

  "Ik maak je af", zei de vrouw, waarna ze een agent bij de keel greep. Later, in het cellencomplex, zei de vrouw dat ze corona had. Vervolgens spuugde ze een agent in haar gezicht. Ze is veroordeeld voor bedreiging van een agent met de dood en mishandeling.

  In de rechtbank heeft de vrouw aangegeven zich niks te herinneren van wat er is gebeurd. De rechter vindt het kwalijk dat ze een agent, "die juist in deze tijd op steun moet kunnen rekenen", mishandeld heeft. De spugende vrouw heeft later gezegd geen corona te hebben, maar voor de zekerheid zit ze toch in sociaal isolement.

  Veel onrust

  Verder werd vandaag een 38-jarige man uit Lelystad veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur voor het bespugen van een supermarktmanager. Volgens het slachtoffer kwam de man na sluitingstijd de winkel binnen om bier te kopen. Toen de manager de man naar de uitgang begeleidde, is hij bespuugd. De politie heeft de man daarna aangehouden.

  Met het spugen heeft de man veel onrust veroorzaakt. "Gelet op de bijzondere situatie waarin we nu zitten vind ik het spugen zeer heftig", zei de rechter. Hij vindt een celstraf eigenlijk passend, maar legde toch een taakstraf op. Hij deed dat omdat de dader recentelijk niet is veroordeeld voor een geweldsincident en zelf een 'vitaal beroep' heeft.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2020-03-22 00:26:17
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 19 maart 2020 @ 07:32
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, VEEL MARKTEN IN HET LAND ZIJN AL AFGELAST vanwege het feit dat je daar niet kunt voorkomen dat... (GEZONDE VERSTAND VAN gemeente), maar aantal nog niet, zojuist laat GMN, NPO1 zien dat op de Haagse Markt, die nog wel open is, ZEER DRUK IS en mensen soms dicht op elkaar staan. SLUITEN ALLE MARKTEN, hoe erg voor de uitbaters ook, is raadzaam. Ook wordt gezegd dat in het Amsterdamse Vondelpark b.v. er nog rustig mensen in groepjes rondlopen of bij elkaar gaan zitten. Sluiten ook meer van deze parken dan ook. En wáár zit het gezonde verstand van al deze mensen, die in het Vondelpark rustig ... etc.

  En nogmaals SUPERMARKTEN moeten een 'distributie' instellen, max. 2 x product van dezelfde soort voor een eerlijker verdeling. En inderdaad een uurtje voor ouderen 65+ om 8.00 u al, omdat dan de producten er nog vaak zijn, net weer aangevuld? Als in Belgie...  

  Laten we allen voorkomen dat er een verplichte lockdown komt.

  Maar over het grote algemeen gaat het dus echt op vrijwillige basis HEEL GOED!!!! Hulde daarvoor! 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 19 maart 2020 @ 00:18
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, NL HOUDT ZICH GOED AAN DE 'CORONAREGELS' zegt de politie zelf. HULDE VOOR DE NEDERLANDERS DAN, het gaat vrij goed tot zeer goed zo, op het 'HAMSTEREN' NA DAN.  Dus een officiele lockdown is zoals de regering zegt niet nodig, volgende week worden de IC-bedden waarschijnlijk opgeschaald en dan weer verder kijken? Voorlopig kunnen we nog in noodzaak onze zaken doen, en dat is prima zo met gezond verstand.

  Zie verder clubs: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  CORONAVIRUS

  NIEUWSUUR • BINNENLAND • VANDAAG, 22:35

  Politie: 'Mensen houden zich goed aan de adviezen, we zijn voorbereid'

  NOS / BART KAMPHUIS

  Vooralsnog reageert Nederland goed op de coronamaatregelen. Mensen houden zich over het algemeen aan de adviezen. Dat zegt de Nationale Politie.

  Een speciaal draaiboek, in geval van een pandemie, dient als richtlijn voor de politie. "Dat draaiboek lag er al, en dat hebben we nu aangepast", zegt Max Daniel. Hij is één van de vier nationaal commandanten van de politie voor de coronacrisis en coördineert de landelijke politieoperaties.

  Alleen verdachten van urgente ernstige strafbare feiten worden op dit moment aangehouden en mensen die op heterdaad worden betrapt. De minder ernstige zaken stelt de politie uit. "Maar uitstel is echter geen afstel", aldus Daniel.

  "Wij pakken nog steeds mensen op, bij dronkenschap en diefstal bijvoorbeeld. Maar in goed verleg met het OM stellen we uit wat we kunnen uitstellen. De keten is minder open omdat ook rechtbanken minder inzetbaar zijn", aldus Daniel.

  Capaciteit

  Hij omschrijft de situatie in het land als rustig. "Incidenten zijn op één hand te tellen. We kunnen mensen echt aanspreken op hun gezond verstand."

  Er is voor de politie minder werk in het verkeer en de horeca. "Daardoor kunnen we makkelijker schuiven met capaciteit", zegt Daniel. Justitie blijft voorrang geven aan gewelds- en zedenzaken en de bescherming van kwetsbare mensen.

  Daniel ziet ook wel profiteurs van de crisis. "Babbeltrucs bijvoorbeeld om pincodes te ontfutselen." Maar vooralsnog zijn het signalen, er zijn geen aantallen bekend. "We hadden in Druten wel een bruiloft met meer dan 100 man, die is beëindigd."

  Korpschef Erik Akerboom zei vandaag dat juist nu het contact met burgers belangrijk is. "Het blijft belangrijk om de straat op te gaan. Ook nu zijn we als politie zichtbaar in de samenleving."

  Het aantal zieken onder agenten is in deze periode zelfs lager dan normaal. Daniel: "Dat zegt nog niks, want hoe ontwikkelt het zich. Maar we plannen goed en volgen de regels van het RIVM werken politiemensen nu ook thuis. Die mensen blijven inzetbaar als ze niet zijn besmet."

  Gezond verstand

  Mocht het kabinet toch besluiten tot een lockdown, dan is de politie ook daar op voorbereid, zegt Daniel. "Noodverordeningen handhaven wij en daar bereiden we ons ook op voor. We zullen beginnen met mensen aanspreken op hun eigen gezond verstand."

  Vooral het begrip bij mensen dat er sprake is van een gezamenlijke vijand, hoeft de politie niet uit te leggen. "Het wordt pas ingewikkeld als mensen het niet snappen. Nu snappen mensen de maatregelen, dat helpt. Als mensen de maatregelen niet meer snappen, wordt het lastig en ingewikkeld. Maar we blijven in alle situaties de sterke arm", aldus Daniel.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van:

  GA NAAR NIEUWSUUR

   

   

   

   

  Gewijzigd op 2020-03-19 00:58:28
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 18 maart 2020 @ 00:53
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE CORONAVIRUS 18-3-20: Allereerst: NL HOUDT ZICH HEEL GOED IN DEZE 'VRIJWILLIGE LOCKDOWN' in het algemeen en aan de regels, zie daarvoor ook club http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ forum/gezondheid onder #36.

  Experts: Nederlands coronabeleid is goed, lockdown zou onzin zijn

   18:30 IN BINNENLAND 

  Het huidige overheidbeleid in strijd tegen het coronavirus is niet bewezen. Toch wordt deze werkwijze door experts als de beste gezien. Een alternatief is er niet.

  Dit is goed, (niet voor de ondernemers uiteraard, maar... zie elders ook daarover) Amsterdam, de Dam, midden op dag! En een terrasje aan zee.... 

    Amsterdam, de Dam overdag....

   Lege terrasjes aan zee....

  Echter tóch nog enkele uitzonderingen geconstateerd, 'wie zijn wij om te zeggen dit is momenteel NIET goed' en toch 'trainen in de buitenlucht, ook al is daar niemand anders bij', EVEN NIET DOEN...

   Niet directe zin goed...

   Niet direct goed....

  Toch en 'spelletje spelen op het strand'? Ook dat kan 2, 3 weken of iets langer een keer wachten!? Op het strand alleen mensen die de hond uitlaten en zelf AAN/NABIJ strand wonen, oke natuurlijk.

  Als we er ons allen er strikt aanhouden dan is IN NOODZAAK TOCH EEN ZEKERE vrijheid nog daar om 'iets te doen' bv zeer noodzakelijke geldzaken regelen in ander deel van de stad, dorp. streek etc' en bij een verplicht opgelegde lockdown als in Frankrijk en Belgie nu ook, meer beperkingen dan nodig. Nogmaals zie vooral op http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ forum/topic #36!

  Hulde inderdaad voor ALLEN DIE TOCH DE MAATSCHAPPIJ DRAAIENDE HOUDEN! Ook hier even gesteld.

  Grote WARENHUIZEN ALS IKEA EN DE BIJENKORF nu voor onbepaalde tijd gesloten en Belgie nu ook in een verplichte lockdown en zie verder het nieuwsartikel elke dag hier de update, het is en blijft toch het belangrijkste wereldnieuws even, vandaar op alle nieuwsclubs.  

  Negentien nieuwe sterfgevallen door coronavirus

   15:23 IN BINNENLAND, BUITENLAND   LIVEBLOG

  Lees hier al het nieuws over het coronavirus.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • BUITENLAND • VANDAAG, 23:20 • AANGEPAST OM 23:20

  Rutte: 'Lockdown nu niet nodig', koninklijk applaus voor de zorg

  Liveblog gesloten

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Wat gebeurde er vandaag?

   Het liveblog wordt nu gesloten. Na de historische toespraak van premier Rutte volgden vandaag in binnen- en buitenland nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. In dit artikel vind je een overzicht.

  • 2 UUR GELEDEN

   Eerste coronadode in Turkije

   In Turkije is voor het eerst iemand door het coronavirus overleden. Het is een man van 89 die het virus had opgelopen van iemand "met contacten in China".

   Turkije telt nu 98 besmettingen. Wereldwijd is het aantal besmettingen opgelopen tot 190.000 en het aantal doden tot bijna 7900. Tachtigduizend mensen zijn genezen, de meeste in China.

  • 2 UUR GELEDEN

   135 coronapatiënten op intensive care

   Op dit moment liggen er 135 corona-patiënten op de intensive care in Nederland, staat op de website vanNederlandse Vereniging voor Intensive Care. Gisteren waren dat er nog 96. Er zijn in Nederland 1150 IC-bedden.

   NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INTENSIVE CARE

   In de praktijk zijn er 575 bedden beschikbaar voor reguliere zorg en 575 bedden voor de zorg aan patiënten met het coronavirus, schrijft Zorgminister Bruins aan de Tweede Kamer.

  • 2 UUR GELEDEN

   Alleen recent gestopte artsen en verpleegkundigen mogen bijspringen in coronacrisis

   Zorgminister Bruins heeft regels opgesteld voor de inzet van voormalig verpleegkundigen en artsen in de zorg, om het reguliere personeel te ondersteunen in de coronacrisis. Dat kan nodig zijn als door de pandemie een punt wordt bereikt "waarin door overmacht grote tekorten aan personeel ontstaan, terwijl hulp dringend nodig is", schrijft hij aan de Tweede Kamer.

   In zo'n noodsituatie mogen oud-verpleegkundigen en voormalig artsen ingezet worden als ze na januari 2018 uit het BIG-register (voor personeel in de gezondheidszorg) zijn verwijderd. Alleen recent gestopte artsen en verpleegkundigen mogen dus bijspringen.

  • 2 UUR GELEDEN

   Spaanse regering komt met noodpakket van 200 miljard euro

   De Spaanse regering heeft 200 miljard euro vrijgemaakt voor een noodpakket. Het geld moet bedrijven en kwetsbare groepen beschermen tegen de gevolgen van de coronacrisis.

   Dit zijn "buitengewone maatregelen", volgens premier Pedro Sánchez. "We willen de werkgelegenheid beschermen en we willen dat bedrijven weten dat de overheid achter ze staat. Niemand wordt achtergelaten", zei hij.

  • 2 UUR GELEDEN

   Griekenland beperkt toegang tot vluchtelingenkampen

   Griekenland schermt opvangkampen voor vluchtelingen de komende twee weken af, zowel die op de eilanden als op het vasteland. Bezoekers worden geweerd en alle activiteiten in de kampen worden opgeschort, zegt correspondent Conny Keessen. Alle maatregelen worden in zes talen verspreid en zijn bedoeld om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In de Griekse vluchtelingenkampen verblijven tienduizenden migranten, vaak onder erbarmelijke omstandigheden.

  • 2 UUR GELEDEN

   Ziekenhuizen krijgen mondkapjes aangeboden tegen woekerprijzen

   Het Erasmus MC in Rotterdam ziet dat er misbruik wordt gemaakt van de situatie rond het coronavirus.

   1:11 Zie video in oorspronkelijke artikel

   Ziekenhuizen krijgen mondkapjes aangeboden tegen woekerprijzen

  • 3 UUR GELEDEN

   Rechtbank: weinig publiek bij uitspraak tramschutter

   Acht nabestaanden mogen vrijdag aanwezig zijn bij de uitspraak tegen Gökmen T., die verdacht wordt van de tramaanslag in Utrecht vorig jaar. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag besloten, vanwege het coronavirus.

   T. hoeft niet aanwezig te zijn bij de uitspraak omdat dat 'onverantwoord' zou zijn voor mensen die hem moeten vervoeren en bewaken. Advocaten van de slachtoffers en nabestaanden kunnen de uitspraak volgen in een videozaal in het gerechtsgebouw. Ook zal er een livestream zijn.

   Rechtbanken zijn sinds vandaag gesloten. Belangrijke zittingen gaan wel door, waaronder dus die van T.

  • 3 UUR GELEDEN

   Social distancing: wat is het en hoe werkt het?

   Eerder legde NOS op 3 al uit hoe belangrijk het begripflatten the curve is in de coronacrisis. Nu een ander begrip: social distancing. Alleen hoogstnoodzakelijk naar buiten en als het even kan: 1,5 meter afstand houden van elkaar.

   Maar waarom? NOS op 3 legt het uit:

   Zie video in oorspronkelijke artikel

   Ons beste wapen tegen corona

  • 3 UUR GELEDEN

   De Bijenkorf gaat vanaf morgen dicht

   Na IKEA sluit ook de Bijenkorf zijn deuren. Het warenhuis is vanaf morgen voor onbepaalde tijd dicht, om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "Dat was voor ons geen eenvoudige beslissing", zegt een woordvoerder in een verklaring. "Maar wij vinden het belangrijk om zelf onze verantwoordelijkheid te nemen."

   De webwinkel van de Bijenkorf blijft wel toegankelijk.

  • 3 UUR GELEDEN

   Rutte: lockdown nu niet nodig

   Premier Rutte houdt de mogelijkheid open om tijdelijk het openbare leven in Nederland zo goed als stil te leggen in de strijd tegen het coronavirus. Maar omdat de zorgcapaciteit in ons land nog voldoende is, is zo'n lockdown-maatregel nu niet aan de orde, zegt hij tegen de NOS.

   Hij ziet in elk geval niets in een langdurige lockdown tot er een vaccin is tegen het coronavirus, want dat zou een jaar of langer duren.

  • 3 UUR GELEDEN

   RIVM: 'Mondmaskers drie keer gebruiken kan'

   Mondmaskers die zorgpersoneel beschermen tegen het coronavirus kunnen drie keer worden gebruikt. Dat meldt het RIVM na onderzoek naar het hergebruik van de maskers.

   De zogenoemde FFP2-maskers blijken voldoende gevaarlijke deeltjes tegen te houden wanneer ze na gebruik worden gesteriliseerd met waterstofperoxide. Ook blijken ze hun vorm te behouden.

   Aan mondkapjes en ander beschermingsmateriaal is een schreeuwend tekort. Op dit moment gebruikt een ziekenhuis zo'n 2000 kapjes per dag.

   De onderzoekers waarschuwen dat het onderzoek naar het tegenhouden van deeltjes beperkt is.

  • 3 UUR GELEDEN

   Burgemeesters Waddeneilanden: toeristen, blijf thuis

   De burgemeesters van de Waddeneilanden roepen toeristen op om de eilanden de komende weken niet te bezoeken. De vijf Waddeneilanden worden niet officieel gesloten voor toeristen, maar het verblijf van gasten is volgens de burgemeesters "in deze bijzondere periode plotseling lastiger."

   Op dit moment zijn op de Waddeneilanden nog geen besmettingsgevallen bekend. De eilanden zullen niet "coronavrij" blijven, voorspellen de burgemeesters, maar de medische voorzieningen moeten er niet onnodig op de proef worden gesteld, vinden ze.

   Huisartsen op Texel lieten eerder al weten dat ze zich zorgen maken over toeristen uit andere delen van Nederland. Ze drongen toen aan op een lockdown van het eiland.

  • 4 UUR GELEDEN

   Rutte: grenzen met België en Duitsland blijven open

   De grenzen met België en Duitsland blijven volgens premier Rutte de komende tijd gewoon open. Hij heeft overleg gehad met de buurlanden. "Er zijn heel veel grenswerkers over en weer."

   De premier had eerder vandaag met de andere EU-regeringsleiders een videoconferentie, waarin ze hebben besloten dat de buitengrenzen van de EU grotendeels dichtgaan voor mensen van buiten de EU. Ze hopen ook dat hierdoor de druk op de binnengrenzen afneemt. "Ik denk dat de noodzaak om binnengrenzen af te sluiten minder wordt", aldus Rutte.

   Sommige landen, zoals Polen en Tsjechië, hebben hun grenzen ook op slot gedaan voor burgers uit andere EU-landen. Rutte verwacht niet dat die hun grenzen de komende dagen weer openen.

  • 4 UUR GELEDEN

   Om 20.00 uur klapten Nederlanders voor 'onze helden'

   Door het hele land waren er vanavond steunbetuigingen voor werknemers in de zorg. Nederlanders applaudisseerden minutenlang voor zorgverleners (en ander personeel dat Nederland door de coronacrisis helpt). De hashtags #applausvoordezorg, #klapcoronadewerelduit en #applausvooronzehelden waren trending topic.

   Dat klonk zo:

   1:25 Zie video in oorspronkelijke artikel

   Nederland klapt voor de zorg

  • Meer berichten tonen 

  Deel dit liveblog: 

   

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 18 maart 2020 @ 00:14
  #1

  Goedemorgen, DE POLITIE ZAL ALLEEN NOG IN UITERSTE NOODZAAK AANHOUDINGEN VERRICHTEN. Als het niet anders kan uiteraard moet het. Maar ook hier weer om infectie te voorkomen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  CORONAVIRUS

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 13:40

  Politie beperkt zich tot hoogst nodige aanhoudingen

  De politie kondigt aan minder snel verdachten aan te houden, om het risico op besmetting met het coronavirus te verkleinen. "We zijn terughoudend met aanhoudingen buiten heterdaad", zegt een woordvoerder. "Maar er is geen harde grens. Per geval wordt gekeken of het nodig is om meteen aan te houden, of dat het kan wachten."

  Aanhoudingen in fraudezaken kunnen bijvoorbeeld worden uitgesteld. Ook gaan sommige geplande arrestaties en controles niet door. In overleg met burgemeesters en het Openbaar Ministerie wordt bepaald wat de politie wel en niet doet.

  Als sprake is van een ernstig misdrijf of bedreiging van de rechtsorde zal de politie verdachten direct oppakken, zegt een woordvoerder van het OM. "We blijven voorrang geven aan zaken waarbij bijvoorbeeld sprake is van geweld, kwetsbare slachtoffers en zeden."

  Maatregelen niet controleren

  De politie gaat niet specifiek de verplichte sluiting van horeca en bijeenkomsten van meer dan honderd mensen controleren. "De overheid gaat primair uit van de sociale verantwoordelijkheid en het gezonde verstand van bewoners, ondernemers, organisatoren en bezoekers", zegt de politie.

  Als een noodverordening toch wordt overtreden, is het vaak al genoeg om mensen daarop aan te spreken, merken agenten. Eventueel kunnen gemeenten zelf optreden, zoals in Den Haag gebeurde waar in een zalencentrum toch een grote bruiloft werd gevierd. De politie zegt geen landelijk beeld te hebben van het aantal overtredingen.

  Verder houdt de politie in de gaten of de maatregelen tegen het coronavirus leiden tot meer incidenten, zoals opstootjes in winkels of huiselijk geweld. Volgens de politie wijst nog niets erop dat er meer incidenten zijn.

  Omdat evenementen en voetbalwedstrijden zijn afgelast, zegt de politie genoeg agenten te hebben om in te zetten.

  Deel dit artikel:

  Lees alles over

  Corona legt het dagelijks leven plat

  BEKIJK DE COLLECTIE

   

  handtekeningafbeelding