231 keer bekeken

INTERNATIONALE OPSPORINGSBERICHTEN - MEEST GEZOCHTEN LIJST

 • zondag 03 april 2022 @ 08:11
  #3

  Goedemorgen, INTERNATIONALE GEZOCHTE CRIMINEEL, drugsbaron MINK K.  (van NATIONALE LIJST) en nog een andere NL'der aangehouden in Libanon.... Het Openbaar Ministerie verdenkt de twee van betrokkenheid bij cocaïnetransporten van Zuid-Amerika naar Nederland. Hij wordt wel uitgeleverd eerstdaags.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:49

  Crimineel Mink K. opgepakt in Libanon

  NTR NARCOSTAAT

  In Libanon zijn twee Nederlanders opgepakt die internationaal werden gezocht voor drugshandel. Een van hen is crimineel Mink K. (60), al tientallen jaren een bekende naam uit de Nederlandse onderwereld. Ook een man van 41 is opgepakt.

  Het Openbaar Ministerie verdenkt de twee van betrokkenheid bij cocaïnetransporten van Zuid-Amerika naar Nederland. Daarmee zouden honderden kilo's coke zijn gemoeid. Het duo kwam in het vizier van het OM door onderschepte en gekraakte berichten.

  K. wordt in verband gebracht met een partij van 370 kilo cocaïne die in 2020 in Antwerpen aankwam, verstopt tussen dozen bananen. De criminelen achter het transport raakten het zicht op de partij kwijt.

  Volgens het OM blijkt uit de onderschepte berichten dat K. vanuit Libanon probeerde te achterhalen waar de drugs waren gebleven. Ze werden later dat jaar in beslag genomen in een Duitse supermarkt.

  Spil in de onderwereld

  K. gold in de jaren 90 als spil in de Amsterdamse onderwereld en is in het verleden meermaals veroordeeld voor wapen- en drugshandel. Hij verblijft al jaren in Libanon.

  Ook in dat land zat hij een jarenlange celstraf uit vanwege betrokkenheid bij een drugstransport. In 2016 kwam hij vrij.

  De andere opgepakte verdachte zou betrokken zijn geweest bij transporten van 750 en 840 kilo cocaïne die vorig jaar werden onderschept in de havens van Antwerpen en Rotterdam. Volgens Het Parool gaat het om Najim Z., die ook wordt gezien als een financiële man van Ridouan Taghi.

  Het OM heeft Libanon om de uitlevering van beide verdachten gevraagd. Of en wanneer het tot een uitlevering komt, is nog onduidelijk.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 01 mei 2021 @ 07:58
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, INTERNATIONALE GEZOCHTE CRIMINEEL (van NATIONALE LIJST) AANGEHOUDEN IN BELGIE. Hij wordt wel uitgeleverd eerstdaags.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:43

  Bij verstek veroordeelde crimineel van Nationale Opsporingslijst opgepakt in België

  Een 26-jarige man die op de Nationale Opsporingslijst stond, is gisteravond gearresteerd in het Belgische Anderlecht. Youseff Ben H. is dit jaar bij verstek veroordeeld tot een celstraf van 14 jaar voor een dodelijke schietpartij in Almere in december 2019.

  Daarbij kwam een man van 35 uit Utrecht om het leven. Hij had met vier anderen afgesproken in een woning om drugs te verkopen. Vrijwel direct na binnenkomst werd er gevochten en geschoten. H. en Yousen El M. gingen er daarna vandoor met een rugzak vol cocaïne. Later werden ze veroordeeld voor gekwalificeerde doodslag.

  H. was sinds de schietpartij spoorloos. De politie vroeg onder meer via Opsporing Verzocht tips over zijn verblijfplaats. Door nieuwe informatie werd hij gisteren opgespoord en aangehouden door een Belgisch arrestatieteam. Volgens de politie verzette hij zich hevig bij zijn aanhouding. Nederland heeft België om uitlevering gevraagd.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 24 januari 2021 @ 00:48
  #1

  Goedemorgen, INTERNATIONALE GROOTSTE AZIATISCHE DRUGSBARON OP SCHIPHOL OPGEPAKT bij het overstappen op ander vliegtuig..... Had hij maar niet..... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • GISTEREN, 18:47

  Grote Aziatische drugsbaron opgepakt bij overstap in Nederland

  PASPOORT TSE CHI LOP

  Een van de grootste drugsbazen van Azië is opgepakt in Nederland. Dat meldt de Landelijke Eenheid van de politie. Tse Chi Lop (57) is een Canadees van Chinese origine. Hij werd aangehouden op verzoek van de Australische politie toen hij op Schiphol over wilde stappen op een vlucht naar Canada.

  profielfoto Landelijke Eenheid @PolitieLE

  Afgelopen vrijdag hield de Landelijke Recherche op verzoek van @AusFedPolice een 57-jarige Canadees aan op verdenking van grootschalige smokkel van drugs. De man stond sinds 2019 gesignaleerd door @interpol #politie #drugs #aanhouding

  7 uur geleden

  Tse Chi Lop is de baas van het Sam Gor-syndicaat, dat ook wel bekendstaat als The Company. Hij zou verantwoordelijk zijn voor 70 procent van de drugs die Australië ingesmokkeld worden, schrijft de Sydney Morning Herald. Sommigen vergelijken hem met de Mexicaanse drugsbaron El Chapo of met de Combiaanse drugsbaas Pablo Escobar.

  Sam Gor is een van grootste drugskartels ter wereld. De Verenigde Naties schatten dat het in 2018 met de verkoop van methamfetamine 8 tot 17 miljard dollar omzette. In vijf jaar zou het syndicaat vier keer groter geworden zijn.

  Volgens Sky News Australia heeft Sam Gor ook banden met motorbendes in Australië zoals The Comancheros en de Hells Angels. Onder leiding van Tse Chi Lop zouden verschillende Chinese triadegroepen, die voorheen concurrenten waren, zich hebben verenigd.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding