435 keer bekeken

UITZONDERLIJKE ONGEVALLEN en VERKEERSOMSTANDIGHEDEN

 • maandag 27 juni 2022 @ 00:51
  #11

  Goedemorgen, MAN STEELT CAMPER IN VENLO, IS DE WEG KWIJT IN 2 OPZICHTEN EN RIJDT IN DE MAAS. Schipper van passerend vrachtschip speelt 'heldenrol' daarbij en redt de zaak. Met moeite is de man aangehouden na getaserd te zijn....   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:15 • AANGEPAST GISTEREN, 19:17

  Schipper Nick probeerde camperdief uit Maas te redden: 'Hij was verward'

  NICK DE JONG

  In Venlo kwam vanochtend een man met een camper in de Maas terecht. De camper had hij even daarvoor gestolen. Schipper Nick de Jong zag het ongeluk gebeuren en ondernam met zijn matroos een reddingsactie.

  De Jong vaart voor Rederij de Jong uit Rotterdam en komt vaker langs het punt in de Maas waar het misging. Rond 05.00 uur ziet hij een camper met hoge snelheid langs de waterkant rijden. "Ik blijf de camper volgen en ineens zie ik die achter een boom vandaan schieten en zo de Maas inrijden", zegt de schipper tegen de NOS.

  De Jong en zijn collega horen geschreeuw en vrezen dat er een ouder echtpaar of een gezin in de te water geraakte camper zit. De schipper stuurt daarom richting de camper, om te voorkomen dat het voertuig verder de rivier in drijft.

  "Mijn collega rende naar de voorkant van het schip om te kijken en eventueel het water in te springen, maar we zagen niemand. Kort daarna klimt er een meneer uit het raampje van de camper, die op het dak gaat staan."

  Schipper Nick de Jong en zijn collega filmden alles wat er gebeurde:

  1:16 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Schipper filmt dief bovenop camper, die daarna wordt getaserd

  De matroos probeert met de man te communiceren, maar dat lukt niet. "Hij was verward. Hij praatte wat in het Duits en Engels en riep "I'll kill you" tegen mijn collega", zegt De Jong. "Toen brak hij een beugel van de camper los om mee te slaan. Daarom heb ik het schip weer afgedraaid, we waren bang dat hij aan boord zou komen en dat het vechten zou worden."

  Getaserd

  Na een telefoontje van de schipper naar 112 is de politie al snel ter plaatse. De agenten kunnen alleen niet bij de camper komen. Daarop lukt het De Jong alsnog om met het schip de camper naar de kant te duwen.

  De vermoedelijk verwarde man springt vervolgens in het water, maar komt uiteindelijk weer binnen het bereik van politieagenten. "Bij de kant is hij door de politie getaserd om hem rustig te krijgen. Daarna is hij met een ambulance afgevoerd. Hij zat ook helemaal onder het bloed. We hoorden later van de recherche dat hij gestoken was met een schroevendraaier door de eigenaar van de camper, die zich probeerde te verdedigen."

  De schipper zal de enerverende ochtend niet snel vergeten. "Het leek wel een scène uit Breaking Bad", besluit hij.

  Tweede verdachte

  De man was bij de diefstal van de camper mogelijk niet alleen maar met een tweede verdachte, zegt de politie. De tweede man was echter niet aanwezig in de camper toen die te water raakte.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-06-27 00:53:48
  handtekeningafbeelding
 • maandag 28 maart 2022 @ 00:47
  #10
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, EN WÉÉR EEN PEPERDURE LAMBORGHINI CRASHT OP A28. Opvallend dat er de laatste tijd miljoenen kostende auto's crashen? Door bravour van de bestuurder of heeft het iets verzekeringstechnisch.... We houden het maar op het eerste.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BUITENLAND • GISTEREN, 11:30

  Peperdure Lamborghini crasht op A28 bij Rouveen

  De Lamborghini staat bij de middenberm bij het Overijsselse Rouveen PERSBUREAU METER

  Bij Rouveen in Overijssel is vanochtend een peperdure Lamborghini Aventador tegen de vangrail gereden. Door het ongeluk was de snelweg A28 (Zwolle-Groningen) bij Nieuwleusen urenlang in beide richtingen afgesloten.

  Hoe de sportauto tegen de vangrail terechtkwam is nog niet duidelijk.

  Op deze beelden zijn opvallende remsporen op de weg te zien:

  0:40 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Peperdure Lamborghini crasht op A28 bij Rouveen

  De vangrail in de middenberm is beschadigd geraakt, schrijft Rijkswaterstaat. De eerste rijstroken gingen na enkele uren weer open. RTV Oost meldt dat twee inzittenden van de sportauto zijn onderzocht door ambulancepersoneel, maar niet naar het ziekenhuis hoefden.

  Ferrari in Baarn

  De Lamborghini zou onderweg zijn geweest naar een auto-evenement op het circuit in Assen. De waarde van dit type ligt rond de 500.000 euro. Eerder dit jaar botste een Ferrari Enzo met een geschatte waarde tussen de 2,5 miljoen en 3,5 miljoen tegen een boom. Dat betrof een eenzijdig ongeval.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  RTV Oost

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 27 januari 2022 @ 01:19
  #9

  Goedemorgen, STUKKEN GRIND VANAF VIADUCT A2 GEGOOOID, soms ook stenen kwam al voor, MAAR DIT IS ZEKER POGING TOT DOODSLAG, twee automobilisten hebben nog een beetje  'geluk' gehad..... Het moet haast  in een bak of bakken zijn gegooid? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 08:38

  Grind vanaf viaduct over A2 bij Weert op auto's gegooid

  L1

  Twee automobilisten zijn naar de politie gestapt omdat vanaf een viaduct over de A2 tussen Weert en Maasbracht grind is gegooid. Hun auto's raakten zwaar beschadigd.

  Het gebeurde zondagnacht, de bestuurders kwamen met de schrik vrij. Van de daders ontbreekt elk spoor.

  De bestuurders hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag. Een van hen had al aangifte gedaan van vernieling, bevestigt de politie.

  Deze automobilist zag dat op het viaduct grind in een emmer werd geschept. Hij is te aangeslagen om zijn verhaal te doen. Zijn vader zegt tegen L1: "Jongeren op een brug schraapten grind bij elkaar, deden dat in een emmer en gooiden het meters omlaag richting de passerende auto's. De klap was enorm."

  Zijn zoon, die nog iemand in zijn auto had, reed 130 kilometer per uur. "Je kunt je dan wel voorstellen wat voor knal dat geeft. Ze zagen niks meer, maar godzijdank hebben ze de auto tot stilstand kunnen krijgen."

  De schade aan de auto van zijn zoon bedraagt duizenden euro's, de wagen was zo goed als nieuw.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  L1

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 januari 2022 @ 06:26
  #8
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, EN WÉÉR EEN PEPERDURE FERRARI CRASHT IN BAARN EN EINDIGT PROEFRITJE TEGEN BOOM. Het is feitelijk een museumstuk, eh was.... De bestuurder en neen het was niet Max Verstappen, bleef ongedeerd. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:47

  Miljoenen kostende Ferrari in de prak na ongeluk in Baarn

  CASPAR HUURDEMAN FOTOGRAFIE

  In Baarn is vanmiddag een peperdure Ferrari tegen een boom gebotst. Het gaat om een Ferrari Enzo, waarvan er aan het begin van de eeuw 400 zijn gemaakt. De auto is zwaar beschadigd.

  "Je kunt er wel van uit gaan dat zo'n auto tussen de 2,5 miljoen en 3,5 miljoen euro opbrengt", zegt Carlo Brantsen, autokenner en hoofdredacteur van het autoblad Carros. Het precieze prijskaartje is afhankelijk van de staat van de auto. De Ferrari Enzo is vernoemd naar de oprichter van het merk; zijn voornaam was Enzo.

  Geen gewonden

  De auto reed op de Amsterdamsestraatweg in Baarn en raakte rond 11.30 uur van de weg en botste tegen een boom. Volgens de politie raakte niemand gewond. De bestuurder is wel nagekeken door ambulancemedewerkers. Er waren verder geen andere auto's betrokken bij het ongeluk.

  De politie doet verder geen onderzoek omdat het een eenzijdig ongeluk was. "Het is nu slechts nog een verzekeringszaak", zegt een woordvoerder tegen NH Nieuws.

  De Ferrari vloog over een fietspad en knalde op een boom:

  0:40 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Ferrari Enzo zwaar beschadigd na botsing met boom

  Volgens Brantsen zie je die auto's zelden op de weg. "Het gros verdwijnt in verzamelingen en krijgt nooit een nummerbord."

  Auto in Baarn reed mogelijk proefrit

  De auto reed in Baarn met een groen handelaarskenteken. Dat kenteken wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een proefrit of om een voertuig naar een garage te brengen.

  Zeven kilometer verderop zit Ferrari-dealer Kroymans. Op sociale media is te zien dat het bedrijf een Ferrari Enzo in de showroom heeft staan. Het bedrijf wilde tegen NH Nieuws niet bevestigen dat het om dezelfde auto gaat.

  Van de Ferrari Enzo was het laatst gemaakte exemplaar voor paus Johannes Paulus II. De bolide bracht in 2015 op een veiling bijna 5,5 miljoen euro op.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 26 december 2021 @ 00:26
  #7

  Goedemorgen, OPMERKELIJK een LOSLOPEND ONTSNAPT SCHAAP VEROORZAAKT VERKEERSONGEVAL en later bijna weer waarop politieman zich gedwongen zag een einde aan het leven het arme schaap te maken. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 20:03

  Schaap doodgeschoten na veroorzaken ongelukken op autoweg in Friesland

  NOORDERNIEUWS

  Op de N31 bij de Friese plaats Opeinde heeft een schaap een ongeluk veroorzaakt. Een auto en een busje kwamen op de weg met elkaar in botsing, doordat er het dier op de rijbaan liep.

  Het busje kwam op zijn kant terecht, maar de bestuurder en de passagier raakten niet dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten, meldt Omrop Fryslân.

  Even later bleek het dier opnieuw op de weg te lopen, waardoor automobilisten weer schrokken. Een agent heeft het schaap uiteindelijk doodgeschoten om meer ongelukken te voorkomen. Het dier is later opgehaald en afgevoerd.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omrop Fryslân.

  handtekeningafbeelding
 • maandag 22 november 2021 @ 00:42
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, OPMERKELIJK, koele automobilist voorkomt ERGERE AANRIJDING door eigen auto voor auto met onwelle bestuurster te zetten en te stoppen. Een zeer goede en koele aktie.... zie de video en ook in diverse media al aandacht hiervoor.... 'Carnegie Heldenfonds'??? 

  Aanvulling: Inmiddels is het dashcamflimpje ervan ook op alle NL nieuwsrubrieken getoond WERELDWIJD rondgegaan.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:15

  Automobilist gooit eigen auto voor die van onwel geworden bestuurder

  RTV NUNSPEET

  Een man heeft op de A28 bij Harderwijk mogelijk een ongeluk voorkomen door zijn auto voor de wagen van een onwel geworden bestuurder te zetten.

  Henry Temmermans uit Nunspeet was vrijdagmiddag onderweg naar huis toen hij naast zich op de snelweg een auto in het gras zag rijden. Door zijn zijraam kon hij bij de bestuurder naar binnen kijken, vertelt hij aaOmroep Gelderland. "Wat ik zag, was niet best. Het was duidelijk dat mevrouw niet meer bij bewustzijn was." Omdat de auto maar doorreed, besloot Temmermans in te grijpen. Hij gaf wat extra gas om voor de auto terecht te komen. "Ik zag dat de vangrail haar niet zou stoppen."

  De auto rijdt eerst een stuk door de berm, waarna Temmermans zijn auto stilzet voor die van de vrouw:

  0:47 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Automobilist laat auto van onwel geworden bestuurder bewust achterop klappen

  De auto botste tegen de achterkant van zijn auto. Hij en een andere automobilist stapten uit om de vrouw te helpen. "Hij heeft 112 gebeld en daarna hebben we samen in de auto gekeken." De vrouw was nog altijd buiten bewustzijn. "Ik zag dat ze had overgegeven. In haar nek voelde ik nog wel een hartslag, dus dat stelde me gerust." Temmermans probeerde van alles om haar bij te laten komen. "Ik heb haar nog aangeroepen: 'Word wakker, wat is er gebeurd?' Dat hielp na 2 minuten ongeveer."

  Familie dankbaar

  Beide mannen wachtten op de hulpdiensten, die na zo'n 10 minuten arriveren. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ze aan het incident vijf gebroken ribben had overgehouden. Waardoor ze onwel is geworden, is nog niet duidelijk. Gisteren namen de dochter en man van de onwel geworden vrouw contact op met Temmermans. "Ze waren mij ontzettend dankbaar."

  Zijn auto moest worden weggesleept: er viel niet meer in te rijden. Twijfel om in te grijpen had hij niet, zegt Temmermans. "Mensen zeggen op sociale media dat ze trots op me zijn, noemen me een held. Maar zo zie ik mezelf niet. Mensen in nood ben je verplicht om te helpen. Ik heb gedaan wat ik moest doen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-11-25 07:46:42
  handtekeningafbeelding
 • zondag 31 oktober 2021 @ 00:33
  #5
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, OPMERKELIJK, PEPERDURE FERRARI CRASHT OP A2 EN BESTUURDER SPOORLOOS... Dan zou je bijna denken, sprake van diefstal of joyriding??? .kiss Wordt ongetwijfeld vervolgd.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 12:38

  Bestuurder spoorloos na crash dure Ferrari op de A1

  De zwaar beschadigde auto op de A1 INTER VISUAL STUDIO

  De politie heeft vannacht op de snelweg A1 ter hoogte van Naarden-Vesting een gecrashte, peperdure auto aangetroffen. Van de bestuurder ontbreekt elk spoor.

  De auto, een Ferrari 812 Superfast, is een van de duurste auto's die in Nederland te koop is. De auto is nieuw verkrijgbaar vanaf 434.596 euro.

  Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd, meldt NH Nieuws. De politie zegt na een melding van een ongeluk snel naar de plek op de A1 te zijn gereden, maar trof daar geen bestuurder meer aan. Het is ook niet bekend of er iemand gewond is geraakt. Niet alleen de auto, ook een vangrail raakte beschadigd.

  Tijdens de berging van de auto moest het verkeer omrijden via de afrit Naarden-Vesting. Inmiddels is de A1 weer open.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  1.  

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 13 augustus 2021 @ 08:45
  #4

  Goedemorgen, in 2018 vond er bij PINKPOP, BIJ VERLATEN TERREIN EEN UITZONDERLIJK ONGEVAL PLAATS EN GERECHTSHOF STUURT NU VERKEERD DOSSIER naar hem in hoger beroep. Het was destijds toch al een RAADSELACHTIG ONGEVAL en de hele rechtszaak is nu raadselachtig geworden.... S. reed na Pinkpop 2018 meerdere festivalgangers aan. Een van hen kwam om het leven. Drie slachtoffers hielden blijvend letsel over aan het ongeval.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 08:43 • AANGEPAST GISTEREN, 12:01

  Gerechtshof stuurt verkeerd dossier naar veroorzaker dodelijk ongeluk Pinkpop

  De advocaat van de veroorzaker van het ongeluk na Pinkpop heeft de verdediging neergelegd ANP

  Het gerechtshof in Den Bosch heeft een verkeerd dossier gestuurd naar de veroorzaker van het dodelijke ongeval na Pinkpop in 2018.

  Danny S. (38) kreeg in aanloop naar het hoger beroep in zijn zaak niet zijn eigen dossier toegezonden, maar een dossier over een liquidatie. Dat bleek vandaag tijdens de eerste zittingsdag van het hoger beroep. Het hof heeft excuses aangeboden, meld1Limburg.

  S. verscheen zonder advocaat bij de behandeling van zijn hoger beroep. Die had de verdediging neergelegd omdat zijn cliënt afspraken niet is nagekomen. Het hof heeft het hoger beroep voor onbepaalde tijd uitgesteld, zodat S. de tijd heeft een nieuwe advocaat te zoeken.

  Blijvend letsel

  S. reed na Pinkpop 2018 meerdere festivalgangers aan. Een van hen kwam om het leven. Drie slachtoffers hielden blijvend letsel over aan het ongeval.

  Justitie eiste vorig jaar zomer anderhalf jaar gevangenisstraf en een rijontzegging van vijf jaar. De rechter veroordeelde de Heerlenaar tot een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden. Daarop ging justitie in beroep.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg.

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 26 juni 2021 @ 01:08
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, PARACHUTISTEN VLIEGTUIGJE VAN TEUGE MAAKT NOODLANDING NET NAAST DE A50 in greppel. De negentien inzittenden en de piloot bleven gelukkig ongedeerd. De snelweg A50 is bij Apeldoorn geruime tijd afgesloten geweest.  

   Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:59 • AANGEPAST GISTEREN, 12:21

  Parachutistenvliegtuig maakt noodlanding in greppel bij A50, geen gewonden

  Een parachutistenvliegtuig met 19 personen aan boord is vanochtend rond 09.30 uur terechtgekomen in een weiland bij Beemte-Broekland langs de A50 bij Apeldoorn. De passagiers en de piloot zijn na de voortijdige landing ongedeerd uit het toestel gestapt.

  Na de landing schoof het vliegtuigje door in het weiland en raakte een bord langs de snelweg. Het toestel is van Skydive Teuge, een bedrijf dat vluchten aanbiedt vanaf vliegveld Teuge, meldt Omroep Gelderland.

  Veel mensen zagen het vliegtuigje naast de snelweg liggen:

  0:32 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Vliegtuigje maakt noodlanding naast A50

  "Kort na de start viel de motor uit. Er is maar één motor in zo'n vliegtuigje, dus dan is het zweven naar beneden", zegt manager Simon Woerlee. "Gelukkig was het een piloot met veel zweefvlieguren, dus die wist wat hij moest doen."

  Volgens Woerlee is het vliegtuig zwaar beschadigd bij de noodlanding. "Als het weiland glad was geweest zonder bobbels en greppels was er niks aan de hand geweest." Toch is hij blij met de afloop. "Dat er niemand gewond is geraakt, is het belangrijkste."

  De passagiers zijn geschrokken. "Ze zijn best in shock. Iedereen is nu zijn familie aan het geruststellen", zegt Woerlee. Alle andere sprongen die vandaag stonden gepland zijn geannuleerd.

  Vanwege het ongeluk werd de A50 vanaf Apeldoorn in de richting van Zwolle afgesloten.

  profielfoto ANWBverkeer @ANWBverkeer

  Door een neergestort vliegtuig is de #A50 Arnhem > Zwolle DICHT bij Apeldoorn-Noord, file in beide richtingen. Verkeer richting Apeldoorn kan omrijden bij knp. Beekbergen via Amersfoort (A1, A28).

  15 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland.

  Gewijzigd op 2021-08-13 08:35:38
  handtekeningafbeelding
 • maandag 05 april 2021 @ 00:39
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, AUTO RIJDT MET GROTE SNELHEID WONING BINNEN, BEWONER MET BANK EN AL WEGGESLINGERD in de keuken.... Wonder boven wonder kennelijk niet gewond geraakt....

   Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:23

  Auto rijdt huis binnen in Hoorn, 'bewoner vliegt met bank en al de keuken in'

  INTER VISUAL STUDIO

  Een auto heeft in het Noord-Hollandse Hoorn vol de gevel van een huis geramd. Op foto's is te zien dat het voertuig tot de achterbanden de woning binnen is gereden.

  De pui van het pand is zwaar beschadigd.

  De bestuurder zou gisteravond rond 21.30 bij het nemen van een bocht de macht over het stuur hebben verloren, schrijft NH Nieuws. De bewoner was thuis en vloog volgens een ooggetuige met "bank en al" de keuken in. Er zou niemand gewond zijn geraakt.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2021-04-05 00:43:55
  handtekeningafbeelding