315 keer bekeken

(ZINLOOS) GEWELD TEGEN LHBTI+ PERSONEN OF ANDERSZINS

 • donderdag 01 september 2022 @ 00:31
  #8
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, ZINLOOS GEWELD: MAN EN VROUW 'UIT HET NIETS' GESLAGEN EN MISHANDELD IN ALMERE. Daders 2 jonge mannen en een vrouw aangehouden. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Pixabay

  In samenwerking met Omroep Flevoland

  NOS Nieuws•Dinsdag, 16:38

  Man uit het niets op straat geslagen, ook vrouw die te hulp schoot mishandeld

  In Almere zijn twee mannen en een vrouw aangehouden die ervan worden verdacht dat ze een 36-jarige man en een 28-jarige vrouw zwaar hebben mishandeld.

  De verdachten vielen de man volgens de politie kort na middernacht "uit het niets" aan. Hij kreeg harde klappen en riep om hulp, schrijft Omroep Flevoland.

  De vrouw van 28 die wilde helpen werd ook belaagd. De telefoon waarmee ze 112 wilde bellen werd uit haar handen getrokken en kapot gegooid. Ook zij werd mishandeld. Een 62-jarige man die ook te hulp schoot, raakte lichtgewond, meldt de politie.

  De 36-jarige man werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, en ook de vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Beide slachtoffers komen uit Almere.

  De verdachte vrouw kon snel worden aangehouden, omstanders hielden haar vast. Later werden ook de twee mannen aangehouden op een boot in de buurt.

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 11 november 2021 @ 08:06
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, MAN MISHANDELD DOOR ANDERE GROEP JONGEREN, NA ROEPEN 'VIEZE HOMO'... HITLERGROET daarbij door één van de daders, maar vermoedelijk in de richting van politiemensen. Of dit LHBTI gerelateerd is, is maar de vraag maar toch alleen het roepen van het woord homo daarbij weer....   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 22:38

  Man zwaar mishandeld door groep in Amsterdam, verdachte brengt Hitlergroet

  In Amsterdam is een 18-jarige man zwaargewond geraakt toen hij door een groep mannen werd mishandeld. Op camerabeelden is te zien dat een van de verdachten een Hitlergroet brengt. Twee van de vier verdachten hebben zich inmiddels bij de politie gemeld.

  De mishandeling vond plaats in de nacht van 17 op 18 september, maar werd vandaag door de politie naar buiten gebracht. Het slachtoffer fietste rond 04.00 uur 's nachts met een vriend door de Leidsestraat. Toen ze een groepje mannen passeerden, riep een van hen "kankerhomo" naar de twee. Toen de 18-jarige de groep daarop aansprak, werd hij geslagen.

  In het opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5 gaf de politie vanmiddag beelden vrij van de vier verdachten. Daarop is ook te zien dat een van hen een Hitlergroet brengt. De politie vermoedt dat hij dit deed naar agenten die langsfietsten.

  Omdat de twee verdachten zich gemeld hebben, heeft de politie de beelden van de mannen van het internet gehaald, schrijft NH Nieuws. De politie roept iedereen die beelden heeft van de verdachten op om deze ook te verwijderen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 29 augustus 2021 @ 00:41
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, WEER GEWELD IN DE LHBTI SFEER IN HEEK (BR) mishandeling op homo-ontmoetingsplek, 3 JONGEREN OP HETERDAAD BETRAPT. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:48 • AANGEPAST GISTEREN, 18:33

  Jongeren aangehouden voor anti-homogeweld in Reek, op heterdaad betrapt

  Drie jonge mannen zijn donderdagavond aangehouden na het mishandelen van een bezoeker van een homo-ontmoetingsplaats voor mannen in het Brabantse Reek. Dat maakte de politie vanmiddag bekend.

  De afgelopen maanden kwamen er zo'n tien meldingen binnen bij de politie van anti-homogeweld bij de ontmoetingsplaats aan de Rustvenseweg. Daarom hielden agenten in burger preventief toezicht in de omgeving.

  In de loop van donderdagavond zagen agenten drie jonge mannen uit een auto stappen en de bosjes in lopen. Vlak daarna kwam er bij de meldkamer een telefoontje binnen over een mishandeling. De verdachten bleken de drie mannen te zijn. Daarop werden ze donderdag gearresteerd. Een verdachte probeerde er nog vandoor te gaan, meldt Omroep Brabant, maar dat mislukte.

  Meerdere wapens

  De verdachten zijn twee 18-jarige mannen uit Herpen en een 19-jarige man uit Berghem. Op hun lichaam en in hun auto vonden agenten onder meer een ploertendoder, een wapenstok, pepperspray en een taser. De wapens zijn in beslag genomen, het drietal zit nog vast.

  De politie onderzoekt of de drie ook betrokken waren bij de andere mishandelingen bij de ontmoetingsplaats. De politie roept slachtoffers op zich te melden.

  In hetzelfde onderzoek is vanmiddag nog een verdachte aangehouden, een 19-jarige man uit Oss. Hij wordt niet verdacht van het mishandelen van dezelfde bezoeker, maar van vergelijkbare geweldplegingen op dezelfde plek.

  Wat drijft mensen om lhbti'ers te mishandelen of discrimineren en hoe vaak gebeurt zoiets? We spraken er met deskundigen over in onderstaand artikel:

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant,

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 27 augustus 2021 @ 08:51
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE DEMONSTRATIE AMSTERDAM LHBTI+ EN ANDEREN: HALSEMA: 'HOMO MAG GEEN SCHELDWOORD ZIJN' ....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 20:49

  Halsema tijdens lhbti-betoging: 'homo' mag geen scheldwoord zijn

  Deelnemers aan de demonstratie in Amsterdam tegen anti-lhbti-geweld ANP

  In Amsterdam hebben vanavond ongeveer 600 mensen gedemonstreerd tegen anti-lhbti-geweld. Aanleiding was de brandstichting in een flat, waarbij vorige week vier mensen gewond raakten. De hele achtste verdieping is voorlopig onbewoonbaar.

  Het vuur ontstond doordat de regenboogvlaggen die op de gangen hingen waren aangestoken. Ook bij andere woningen met een regenboogvlag was geprobeerd brand te stichten.

  De demonstranten droegen een spandoek met de tekst: 'Genoeg is genoeg, veiligheid nu!'. Ze applaudisseerden voor de moskee waar flatbewoners tijdens de brand werden opgevangen.

  Er waren meerdere toespraken:

  1:02 Protestmars om in brand steken regenboogvlaggen in flat Amsterdam 

  Ook burgemeester Halsema was aanwezig. In een toespraak zei ze dat de strijd voor vrijheid en gelijkheid overal moet worden geleverd. "Ook in de klaslokalen, de huiskamers, bij maatschappelijke organisaties en bedrijven, op onze pleinen. En overal waar homo nog als scheldwoord wordt gebruikt."

  Spagaat

  De flateigenaar, stichting Duwo, besloot na de brand dat er in de centrale hal, gangen en liften geen regenboogvlaggen meer mogen hangen vanwege het brandgevaar. "Het geldt ook voor andere vlaggen en vertoningen in het gebouw", voegde een woordvoerder er later aan toe.

  Duwo benadrukte acties voor de lhbti-gemeenschap te steunen. "We zitten echt in een spagaat. Aan de ene kant willen we steun bieden voor uitingen, maar we zijn ook verantwoordelijk voor de brandveiligheid."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 25 augustus 2021 @ 09:19
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, GEEN REGENBOOGVLAGGEN MEER UITWENDIG of in de gangen, vervolg BRANDSTICHTING IN (studenten) FLATGEBOUW AMSTERDAM waar de regenboogvlaggen uithingen.... DIT BESLIST de woningcorporatie, ivm de regels vanwege BRANDVEILIGHEID. Zeker het zal in de voorwaarden staan, maar op deze manier hebben de 'bezwaarden'tegen LHBTI dan tóch een 'slagje gewonnen'? HOEWEL: 

  "Wij steunen juist een actie in de wijk voor de lhbti-gemeenschap. Dus hang de regenboogvlag vooral voor het raam in je eigen kamer", zegt de woordvoerder. "We zitten echt in een spagaat. Aan de ene kant willen we steun bieden voor uitingen, maar we zijn ook verantwoordelijk voor de brandveiligheid."

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:02 • AANGEPAST GISTEREN, 15:55

  Geen regenboogvlaggen meer in gangen flat Amsterdam, 'vanwege brandveiligheid'

  ANP

  In de studentenflat in Amsterdam waarin vorige week brand werd gesticht, mogen in de centrale hal, gangen en liften geen regenboogvlaggen meer worden opgehangen. Volgens verhuurder Duwo is dat besloten vanwege de brandveiligheid.

  In een brief aan de bewoners spreekt Duwo alleen over regenboogvlaggen, maar een woordvoerder zegt tegen de NOS dat het besluit niets te maken met de regenboogvlaggen zelf. "Het geldt ook voor andere vlaggen en vertoningen in het gebouw", zegt een Duwo-woordvoerder. "Het is echt vanwege de brandveiligheid. Ook een A4'tje in de lift mag niet meer, want daar kun je zo een aansteker onder hangen."

  "Wij steunen juist een actie in de wijk voor de lhbti-gemeenschap. Dus hang de regenboogvlag vooral voor het raam in je eigen kamer", zegt de woordvoerder. "We zitten echt in een spagaat. Aan de ene kant willen we steun bieden voor uitingen, maar we zijn ook verantwoordelijk voor de brandveiligheid."

  Al vaker brand

  De brand was vrijwel zeker een anti-lhbti-actie, omdat er meerdere regenboogvlaggen werden aangestoken. Een maand geleden gebeurde dat ook al. Een bewoner zegt tegen de NOS dat verschillende bewoners bij de verhuurder hebben gemeld dat er te veel dingen aan de muur hingen, en dat er een onveilige situatie was ontstaan.

  Bij de brand van vorige week raakten vier mensen gewond. Ook moesten vier bewoners met een ladderwagen van een balkon worden gered. De hele achtste verdieping is voorlopig onbewoonbaar.

  Veel bewoners voelen zich niet meer veilig in het gebouw, omdat de flat niet brandveilig zou zijn. Maar Duwo zegt dat de flat volgens de brandweer in orde is.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 21 augustus 2021 @ 01:20
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, NU WEER BRANDSTICHTING IN (studenten) FLATGEBOUW AMSTERDAM waar de regenboogvlaggen uithingen.... niemand verder gewond geraakt maar toch? 

  AANVULLING: 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:19 • AANGEPAST GISTEREN, 14:36

  Brandstichting in flat Amsterdam, mogelijk lhbti-geweld

  De flat in Amsterdam-West NOS

  In een flat in Amsterdam-West heeft vannacht een brand gewoed. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Het lijkt erop dat er een verband is met regenboogvlaggen in de flat.

  De brand ontstond rond 05.30 uur op de achtste etage. Ook bij andere woningen waar een regenboogvlag hangt, is geprobeerd brand te stichten. In de flat wonen voornamelijk studenten en er is een hostel gevestigd.

  Het vuur was na een uur onder controle. Vier mensen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een gezin met twee kinderen, meldt een woordvoerder van de brandweer. Vier andere bewoners moesten door de brandweer met een ladderwagen van een balkon worden gered.

  Noodopvang

  Uit voorzorg werd de hele flat ontruimd. "De rook kwam mijn kamer in en ik werd er wakker van", zegt een bewoner. "Ik hoorde mensen schreeuwen dat er brand was en iemand 'help' roepen. Toen ben ik naar buiten gevlucht."

  Bewoners en gasten zijn eerst opgevangen in een moskee in de buurt. Nu kunnen ze terecht op het stadsdeelkantoor van Bos en Lommer.

  In de flat zijn eerder incidenten geweest bij woningen waar een regenboogvlag hing, meldt AT5. In de afgelopen weken zijn onder meer Pride-posters en papieren regenboogvlaggetjes in brand gezet.

  Een reactie op eerdere brandstichtingen in de lift van de flat AT5

  Eigenaar DUWO is erg geschrokken van de brand. Eerder stuurde het al een brief aan de bewoners over "meerdere beschamende uitingen van intolerantie" in het wooncomplex. "Verder willen we benadrukken dat we sancties zullen opleggen als we erachter komen dat een of meer bewoners zelf verantwoordelijk is/zijn voor genoemde uitingen."

  DUWO zegt niet te weten of de brand van vanochtend te maken heeft met de eerdere incidenten. "Het onderzoek van de politie en de brandweer loopt nog en wachten wij af."

  Het COC veroordeelt het geweld ook en wil dat er maatregelen worden getroffen. "Het vermoeden is dat de brandstichting te maken heeft met het ophangen van regenboogvlaggen. Absurd natuurlijk", zegt voorzitter Astrid Oosenbrug in een verklaring. "Het is hoog tijd dat bedreigingen, intimidaties en geweld tegen leden van onze gemeenschap worden aangepakt. De politie moet dit incident tot op de bodem toe uitzoeken, zodat de daders worden opgespoord."

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2021-08-21 08:08:30
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 18 augustus 2021 @ 09:32
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, ZINLOOS GEWELD: 25 jaar na 'eerste' geval NOG STEEDS ACTUEEL en zelfs nog erger geworden??!!  Overigens ook vóór die datum, 25 jaar geleden kwam dit meer voor in aantal zaken maar we 'benoemden' het destijds nog niet zo. In 1980 al, n.a.v. een verkeersruzie, vluchten 2 jonge mannen voor de ruziende tegenpartij de FEBO Amsteldijk binnen, die tegenpartij, gewapend, lost enkele schoten en een andere jonge man, toevallig daar met vriendin om nog wat uit de muur te trekken en er helemaal niets mee te maken hebbend, wordt dodelijk geraakt... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:00

  25 jaar na dood Joes Kloppenburg: 'Treurig dat er nog zinloos geweld is'

  Joes Kloppenburg overleed precies 25 jaar geleden AT5

  Vandaag precies 25 jaar geleden werd de 26-jarige Joes Kloppenburg doodgetrapt omdat hij tussenbeide kwam bij een mishandeling in Amsterdam. Zijn vader Jan strijdt sindsdien onvermoeibaar tegen zinloos geweld. "Ik wil zoveel mogelijk zorgen dat Joes niet vergeten wordt, dat hij niet voor niks heeft geleefd."

  De dood van Kloppenburg in 1996 was een van de eerste gevallen van zinloos geweld die landelijke aandacht kreeg. Hij liep de bewuste avond met een vriend over straat toen hij zag hoe een man in elkaar werd geslagen door een groep. Die man had kort daarvoor de daders aangesproken op hun gedrag. Kloppenburg besloot in te grijpen, waarna de agressie zich tegen hem richtte.

  Zijn vader doet er sindsdien alles aan om zijn naam niet te laten vergeten. Zo werd een jaar na het overlijden van zijn zoon een gedenkteken in de Voetboogstraat onthuld, in het centrum van de stad. Ook richtte hij de stichting Kappen Nou op, waarmee hij jarenlang lezingen gaf op onder meer middelbare scholen.

  Een plaquette in de Voetboogstraat AT5

  Jan Kloppenburg AT5

  "Mijn missie, want zo vatte ik het op, was bewustmaking, bewustwording. Voor jonge mensen meestal, uitgaanspubliek. Van: laat het niet zover komen, wéét waarmee je bezig bent", zegt hij tegen NH Nieuws.

  Het stemt hem treurig dat er nog steeds zinloos geweld is, zoals de dood van Bas van Wijk (24) vorig jaar. Hij werd doodgeschoten in Amsterdam toen hij iemand aansprak die een horloge van een vriend van hem probeerde te stelen.

  Ook de recente geweldsincidenten op Mallorca raken Kloppenburg hard. "Het is bar en boos wat er tegenwoordig aan geweld gebeurt. Dat stemt mij natuurlijk treurig, om het maar eens rustig te zeggen. Ik had me dat niet voorgesteld, dat ik dat nog zou meemaken."

  Vandaag komen familie en vrienden bijeen in de Voetboogstraat om Joes Kloppenburg te herdenken. "Nu het exact 25 jaar geleden is, is het natuurlijk extra speciaal", vertelt zijn vader vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal. "We gaan stilstaan bij hoe hij was, herinneringen ophalen en gevoelens delen. Daar put je troost uit natuurlijk."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

   

  Gewijzigd op 2021-08-18 09:35:08
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 28 juli 2021 @ 00:59
  #1

  Goedemorgen, 14 jarig MEISJE IN AMSTELVEEN BELAAGD DOOR GROEPJE JONGENS VAN DEZELFDE LEEFTIJD en in elkaar geslagen, alleen vanwege de bedreigende vraag van hen: 'Ben jij een jongen of een meisje'? En het antwoord van haar dat hem kennelijk niet beviel: "Dat maakt toch niet uit", antwoordde het meisje, waarop de jongen zijn vraag op hoge toon herhaalde. "Ik ben wie ik ben, en jij mag zijn wie je wil zijn". 

  UPDATE artikelen d.d. DD 14-8 08.00 u:

  UPDATE artikelen d.d. DD 31-7 08.00 u:

  Mishandelde Frédérique (14) reageert: 'Ik vind woede overbodig'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:38

  'Mishandelde Frédérique is voorloper: nieuwe generatie doet niet aan hokjesdenken'

   De vader van Frédérique

  •  Carmen Dorlo redacteur Online

  De 14-jarige Frédérique uit Amstelveewerd gisteren mishandeld door meerdere jongens omdat ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of meisje is. "Dat maakt toch niet uit. Ik ben wie ik ben, en jij mag zijn wie je wil zijn", zei de tiener. Waarschijnlijk is Frédérique slachtoffer geworden van anti-non-binair geweld, zonder dat de Amstelveense in zo'n hokje te plaatsen is, zegt Hanneke Felten van kenniscentrum Movisie.

  "Mensen denken automatisch in hokjes, ook al willen ze dat zelf niet", zegt Felten, die onderzoek hiernaar doet. "In diverse onderzoeken zien we dat mensen die niet in hokjes, van bijvoorbeeld jongen of meisje, te plaatsen zijn te maken krijgen met agressie. Dit speelt in het bijzonder onder jonge jongeren."

  Het hokjesdenken an sich is iets waar iedereen last van heeft, zegt Felten. "De eerste ontmoeting ga je meteen bedenken in welk hokje iemand hoort. Maar als mensen zich kunnen inleven in de ander, kunnen vooroordelen verminderen. Daardoor kan ook discriminatie en geweld worden voorkomen. Je creëert dan als het ware een extra hokje voor iemand die niet in een hokje wil, dat kan helpen in het accepteren."

  De vader van Frédérique zegt dat zij niet non-binair is, maar dat zij geen reden zag zich uit te spreken over wat haar belagers vroegen. Hij spreekt ook consequent van 'mijn dochter', dus dat volgen wij ook in dit artikel.

  Nieuwe vorm van emancipatie

  Dat hokjesdenken is in de nieuwe generatie jongeren helemaal aan het veranderen, zegt sociaal wetenschapper Laurens Buijs (UvA). Hij noemt Frédérique als voorbeeld voor hoe een deel van die generatie nu denkt over gender en seksualiteit. "Het is een nieuwe vorm van emancipatie. De heteronorm, die ook in Nederland nog fier overeind staat, wordt ter discussie gesteld door de huidige generatie."

  Die norm gaat er onder meer van uit dat heteroseksualiteit de standaard is, en dat er twee geslachten zijn met eigen sociale rollen, legt Buijs uit.

  "Op het moment dat jij dat niet bent, heb je iets te vertellen en moet je uit de kast komen. De nieuwe generatie zegt 'we willen niet geaccepteerd worden als een minderheid binnen een norm'. Want klopt die norm wel? Is gender en seksualiteit niet veranderlijk, fluïde? Hebben mannen niet ook vrouwelijke kanten en andersom?"

  De jongeren van nu zeggen: wij gaan eerst eens rustig kijken of we niet ergens tussen die hokjes behoren.

  Laurens Buijs, sociaal wetenschapper

  Daarom is het ontdekken van eigen gender en seksualiteit bij die generatie meer "een avontuur". "Tientallen jaren geleden begon de eerste golf van homo-emancipatie. Toen werd een aantal hokjes gecreëerd, zoals: homoseksueel, biseksueel, transgender. De jongeren van nu zeggen: wij gaan eerst eens rustig kijken of we niet ergens in of tussen die hokjes behoren."

  Frédériques vader deelde het verhaal over de mishandeling op LinkedIn. Hij schreef "ongelofelijk trots" te zijn op Frédérique omdat ze "wil zijn wie ze is". "Jongen of meisje, hetero, gay of biseksueel, het maakt haar (en ons allemaal) niet uit. Mijn kind Frédérique is niet transgender, maar zegt gewoon dat ze is wie ze is."

  Dat licht hij toe in deze video:

  3:01 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Vader mishandelde Frédérique: 'Ik mag haar misschien geen held noemen, maar ik doe het wel'

  Waarom deze 'bevrijding' - zoals Buijs het zelf noemt - nu bij deze generatie opduikt, is niet helemaal duidelijk. Het heeft zeker te maken met rolmodellen, maar ook met de mondiale cultuur waarin veel kinderen nu opgroeien, zegt Buijs. "Kijk bijvoorbeeld naar het sociale medium TikTok: daar komen jongeren in aanraking met iedereen, overal. De vraag: wat zijn jouw pronouns (voornaamwoorden) is bijvoorbeeld volledig normaal om te stellen op zo'n platform."

  Toch geldt dit niet voor alle jongeren. Er zijn nog veel jongeren die heteronormatief denken, zegt Buijs. "Vooral jongeren die in begripvolle kringen en in de steden opgroeien denken minder heteronormatief. Daartegenover staat een groep die veel weerstand voelt tegen deze verandering en zich dus uitspreekt tegen de fluïde omgang met gender en seksualiteit. Kijk maar wat gisteren bij Frédérique is gebeurd."

  profielfoto COC Nederland@COCNederland

  Diep triest: Frédérique (14) mishandeld om niet bekend maken geslacht. Wij bieden het slachtoffer steun aan en willen actie tegen geweld. #jemagzijnwiejijwilzijn https://t.co/UYlCbVB7X0

  12 uur geleden

  Ook de huidige oudere generaties hebben vaak moeite met het wennen aan het niet-hokjesdenken. Toch denkt Buijs dat de hele maatschappij langzaam aan het veranderen is. "Het is alleen belangrijk dat het geen morele kwestie wordt, waarin mensen gaan discussiëren over of iets goed of slecht is", zegt Buijs. "Het moet een dialoog worden, waarin vragen mogen worden gesteld. Er moet gekeken worden naar wetenschappelijke inzichten, gecommuniceerd worden vanuit empathie."

  Wat met Frédérique is gebeurd, is verschrikkelijk, zegt de wetenschapper. Maar het is wel iemand die de verandering inzet. "Frédérique staat voor het nieuwe systeem en stelt de huidige kaders ter discussie. Hierdoor, samen met alle anderen die zich hierover uitspreken, kan de dynamiek in onze samenleving gigantisch gaan veranderen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-14 08:06:01
  handtekeningafbeelding