'Politietop wist van ict-ramp'

Geplaatst op donderdag 04 november 2010 @ 20:14 , 1526 keer bekeken

'Politietop wist van ict-ramp'

Foto+bij+artikel+Politietop+wist+van+ICT

FOTO ANP

ROTTERDAM - De politie had de problemen bij de invoering van een nieuw automatiseringssysteem kunnen voorkomen. De landelijke top was op de hoogte van de kritiek die vroegtijdig werd geuit door ict-experts, blijkt uit een geheim advies waar het tv-programma EenVandaag de hand op heeft weten te leggen. 

Alle politiekorpsen werken sinds dit jaar met hetzelfde computersysteem, maar dat wordt ervaren als 'grote mislukking'. Het systeem, dat miljoenen kostte, rammelt aan alle kanten en hierdoor komt het werk van de agenten in gevaar.
 
,,Agenten klagen massaal over foutmeldingen, vertragingen en het verdwijnen van waardevolle informatie en nog altijd gebrekkige uitwisseling van gegevens", aldus EenVandaag. Hierdoor is minder tijd over om de straat op te gaan.
 
Het blijkt dat het nieuwe systeem vooraf kritisch is beoordeeld door experts. Al in 2008, nog voordat het systeem landelijk werd ingevoegd, kraakten onafhankelijke ict-experts kritische noten. Het nieuwe systeem was 'zeer matig', gebaseerd op 'verouderde technologie' en de invoering zou 'grote risico's' met zich meebrengen. Bovendien zou het beheer en onderhoud 'zeer problematisch en kostbaar' zijn, stelt EenVandaag.
 
De politiebond ANPV noemt het rapport tegenover het tv-programma 'zeer ernstig' en wil dat de politiek en de politieleiding snel met een oplossing komen.
 
De Tweede Kamer wil ook opheldering van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD). SP'er Ronald van Raak vroeg donderdag een spoeddebat aan, maar kreeg daarvoor geen steun. Een meerderheid wil een reeds gepland debat over de begroting van de politie voor volgend jaar aangrijpen om de kwestie te bespreken. Wel moet de minister schriftelijk opheldering geven. (NOVUM/BVDL)04/11/10 16u36

Bron: AD, 04-11-10

'Haal stekker uit politiecomputer'

 DEN HAAG -  De politie moet per direct stoppen met een geldverslindend computersysteem dat agenten tot wanhoop drijft. Daarvoor pleit een Kamermeerderheid bij minister Opstelten (Veiligheid en Justitie).

De honderden miljoenen euro's.....
Lees verder op De Telegraaf (bron):
 
 
Het is één grote administratieve bende geworden bij de hele Nederlandse politie. En de verantwoordelijke korpschefs verdienen mé'r dan de 'Balkenende norm' en ontspringen de dans...55.gif

Korpsbeheerder: rapport bleef in la liggen

AMSTERDAM -  Een rapport dat waarschuwde voor de invoering van een slecht computersysteem bij de politie bleef in de la liggen. Dat zei Henri Lenferink, korpsbeheerder van het korps Hollands Midden en burgemeester van Leiden, zaterdag in het programma EenVandaag.
 
Lees verder op De Telegraaf (bron):
 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: