'POLITIEDIENST ALGEMEEN'

Geplaatst op woensdag 01 december 2010 @ 07:53 , 1830 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.:  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

UPDATE 18-10-12: De opleiding van de politie kan ook al niet goed geregeld worden?Zie art. uit AD (bron):

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3329548/2012/10/10/Nog-steeds-problemen-bij-politie-examens.dhtml 

UPDATE 10-06-12: Er komt nu een 'Nationale Politie', één politiekorps ipv de 25 regio's van nu. Of dat goed en adequaat is laat zich nog bezien? Zo om de 20 jaar krijgt de politie een grote verandering te verduren. Wat zal er rond 2030, 2040 weer op het programma staan? En de Politieacademie kamt met een miljoenen tekort. Lees de volgend artikelen van vandaag uit het AD (bron).

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3284539/2012/07/10/Ook-Eerste-Kamer-akkoord-met-Nationale-Politie.dhtml

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3284676/2012/07/10/Nederlandse-politieacademie-kampt-met-miljoenentekort.dhtml

Veel politiemensen hebben klachten van psychise aard. Veel artikelen hierover. Lees ook eens het boek 'Zinloos Juridisch Geweld' (www.kirjaboek.nl) dat uitstekend aansluit bij het volgende artikel:

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3252245/2012/05/08/Korps-pest-overspannen-agenten-weg.dhtml

En de volgende artikelen:

UPDATE 19-06-12: Een artikel dat toch enigszins schokkend is tenomen, zovéél politiemensen?  

Geplaatst op zaterdag 24 december 2011 @ 19:04

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.:  - klik:  http://justittieledwalingen.clubs.nl/ . Veel meer politiek nieuws en juridische dwalingen daar! En klik ook eens op: http://europese-unie.clubs.nl/

RTL Nieuws | 24 december 2011, 17:02

Elke drie dagen agent weg om wangedrag

De afgelopen drie jaar zijn er meer dan 200 politieagenten ontslagen vanwege een integriteitschending. Dat blijkt uit onderzoek van de researchredactie van RTL Nieuws.
videoVideo's
ELKE DRIE DAGEN AGENT WEG OM WANGEDRAG
fotoFoto
 
za18.242162.d976a007-45249103.Elkdedried
 
 
Elke drie dagen agent wegvideo
Elke drie dagen agent weg om wangedrag

In totaal heeft de Nederlandse politie in de jaren 2008, 2009 en 2010 ruim 4000 onderzoeken naar mogelijk foute agenten gedaan. Het gaat om zaken als rijden onder invloed, downloaden van kinderporno en lekken van informatie naar criminelen. De politietop noemt dat aantal 'onacceptabel'.

Meer dan 300 foute agenten vertrokken

In totaal zijn er in de onderzochte jaren (pdf) 219 agenten ontslagen wegens wangedrag. Daarnaast verlieten 101 agenten vrijwillig het korps wegens wangedrag. Bij elkaar moesten dus 320 agenten vertrekken.

Nog eens 179 agenten kregen voorwaardelijk ontslag aan de broek, een laatste waarschuwing.

Ernstige integriteitsschendingen

De Nederland politie is erg transparant als het om integriteit gaat. Uit een overzicht dat de Raad van Hoofdcommissarissen (pdf) aan RTL Nieuws beschikbaar heeft gesteld, blijkt dat het gaat om ernstige integriteitschendingen. Uit het overzicht blijkt onder meer een agent samen te wonen met een drugsdealer. Een andere perste drugshandelaren af met ripdeals.

Verder bedreigde een agent vriendinnen met zijn dienstwapen, en was er zelfs een politiemedewerker die zijn minderjarige kind aanbood voor betaalde seks.

'Burger moet politie kunnen vertrouwen'

Korpschef P. Miltenburg, die verantwoordelijk is voor de integriteit bij de politie, voelt zich er 'ongemakkelijk' bij. "Elke keer als je zo'n lijstje ziet en het wordt opgeteld, dan lijkt het heel veel. Elke overtreding is er eentje teveel. Burgers moeten de politie kunnen vertrouwen. Daar doen we alles aan."

Geweld en mishandeling

Geweld en mishandeling komen steeds vaker voor als reden van ontslag. Drie agenten worden zelfs verdacht van doodslag of moord, of pogingen daartoe. Korpschef Miltenburg: "Dan gaat het bij geweld niet vaak om geweld op het werk, maar in de thuissituatie. En dat vinden we ook niet acceptabel."

'Agenten lijden aan trauma's'

De Nederlandse Politiebond wijt een deel van het wangedrag van agenten aan traumatische gebeurtenissen op het werk. Agenten kunnen daardoor psychische klachten krijgen, zegt woordvoerder J.W van de Pol.

"Er is wat ons betreft een duidelijke relatie en klachten over integriteit. Maar dat is nooit een excuus. Maar wij staan op het standpunt dat het korps agenten meer zou moeten helpen dan zou moeten straffen."

Oproep:
Heb jij tips over dit onderwerp? Stuur dan een mail naar de RTL Nieuwsredactie. De informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Vul je e-mailadres in *

Je naam *

Jouw opmerking *

* Invullen is verplicht

Lees ook:

© RTL Nieuws.nl  24-12-11

UPDATE 08-05-12: Zie de tekst in het artikel uit het AD van vandaag...

UPDATE 05-02-12: De tekst van het artikel spreekt voor zich.

Opstelten: wees extra alert op welzijn agent

Ivo Opstelten. © anp / foto AD

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) roept de Politieacademie en de politiekorpsen op nog alerter te zijn op 'signalen van het welzijn' van agenten in opleiding. Aanleiding daarvoor zijn drie dodelijke incidenten in korte tijd waarbij agenten in opleiding hun dienstwapen hebben gebruikt.

Lees verder op AD (bron):

Zo'n 20% van de agenten in Nederland kampt met psychologische klachten.

PSYCHISCHE KLACHTEN 1 OP 5 AGENTEN

Psychische klachten 1 op 5 agenten Foto: RTL-Nieuws

Posttraumatische stress-stoornis

Op een politiemacht van 50.000 agenten zijn dat er dus zo'n 8.000 tot 10.000. Bijna 10% van hen lijdt aan een posttraumatische stress-stoornis (PTSS). Dat blijkt uit een tussentijdse rapportage over stress en PTSS bij de politie, van onderzoeker Jan Struijs, die in handen is van RTL Nieuws.

Lees verder op RTL-NIEUWS (bron):

http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2011/03_maart/05/binnenland/

psychische-klachten-1-op-5-agenten.xml

'Zorgen over zelfmoorden onder politiemensen'

UPDATE  ROTTERDAM - De Nederlandse politie maakt zich zorgen over het aantal zelfmoorden onder politiemensen. In de jongste uitgave van het politievakblad Blauw zegt Berthold Gersons van de landelijke werkgroep Mentale Weerbaarheid: ,,Het aantal zelfmoorden onder politiemensen is een punt van zorg. We kennen de getallen niet precies, maar zorgelijk is het wel.''

Lees verder op AD (bron):

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/1917137/2010/11/30/

Zorgen-over-zelfmoorden-onder-politiemensen.dhtml


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: