Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 13 december 2009 @ 08:52 door herman_dad , 743 keer bekeken

Wat vindt u, terecht dat de politiechef opstapt, indien ook lagere politiemensen worden ontslagen? Geef uw mening hieronder.

 

Meijboom probeert agenten te kalmeren

 

 

media_xl_88918.jpg

UPDATE  ROTTERDAM - Korpschef Aad Meijboom van Rotterdam-Rijnmond heeft zaterdag een brief gestuurd naar alle medewerkers waarin hij duidelijk maakt dat het beeld niet klopt dat de strandrellen in Hoek van Holland kennelijk geen gevolgen hebben voor de politietop. Hij hoopt zo de politiemensen te kalmeren.

 

De agenten hadden na de presentatie van het COT-rapport woensdag het gevoel gekregen dat de top er ongeschonden afkomt en dat zij de rekening gepresenteerd krijgen voor wat er misging op 22 augustus bij het feest Sunset Grooves in Hoek van Holland. Daardoor is veel onrust ontstaan. Zij hadden het idee dat niet alleen Meijboom een laconieke houding aannam, maar ook burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.Het strandfeest ontaardde in zeer ernstige rellen, aangewakkerd door hooligans en andere relschoppers. Het geweld tegen de politie was enorm, agenten zagen zich genoodzaakt vele waarschuwingsschoten te lossen. Ook vuurden zij gericht. De 19-jarige Rotterdammer Robby van der Leeden overleed door een politiekogel.ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp verwijt de korpschef dat hij woensdag na de publicatie van het rapport verzuimd heeft te benadrukken dat het alleen om het verloop van de gebeurtenissen ging en niet om de consequenties. Van de Kamp is wel blij dat Meijboom het nu alsnog heeft gedaan. ,,De mensen op de werkvloer dachten dat dit het was, nu is het duidelijk.''De presentatie van het rapport zegt niets over de bestuurlijke verantwoordelijkheid, dat is een politieke kwestie, aldus Van de Kamp. ,,Dat had duidelijk moeten worden gemaakt aan de politiemensen. Nu denken ze dat het hierbij blijft, terwijl de consequenties nog komen. De gemeenteraad van Rotterdam buigt zich donderdag over de kwestie. Meijboom is daarbij als lid van de driehoek.''De ACP bestudeert het COT-rapport nog. Duidelijk is dat het in de organisatie fout is gegaan. Op alle vier de controlepunten en -momenten bij grootschalig politieoptreden en de opschaling bij grote incidenten is het verkeerd gelopen, dat is heel bijzonder, de Wet van Murphy was volop aan het werk, aldus Van de Kamp. Hij vindt dat Aboutaleb als korpsbeheerder net zo gefaald heeft als Meijboom. ,,Hij had zijn verontschuldigingen moeten aanbieden, dat zou al een boel hebben gescheeld.''De korpschef moet in januari een rapport inleveren waarin staat wat er moet gebeuren om te voorkomen dat er in de toekomst nog iets dergelijks plaats kan hebben. Daarbij gaat het om de organisatie zelf, de werkvloer en de top.(ANP) 12/12/09 15u48

 

Bron: AD, 13-12-09Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.